Антон
Стаменов Тончев
14

Варна - преференция №112

Инж. Антон Тончев е ИТ Мениджър. Има голям опит в изграждането и управлението на компютърни и мрежови системи. Антон е активен граждански активист в опазването на Морската градина на Варна от застрояване и движение на автомобили. Член е на изпълнителния съвет на местната организация на “Да, България!”.

Висшето си образование е придобил в Технически университет – Варна. Работил е в множество големи компании, като Системен Администратор и ИТ Мениджър. Смята, че Варна може да се управлява много по-добре и да бъде много по-красив и зелен град.
Антон вярва, че основното мерило за един град е качеството на живот в него. Колко зелени площи и паркове има в него. Колко възможности за работа или правене на бизнес. Колко добре е развита транспортната инфраструктура и общественият транспорт.

Антон вярва, че електронното управление е инструмент за постигане на много стратегически цели в управлението на града – намаляване на корупцията, намаляване на бюрокрацията, повишаване на прозрачността и отчетността.
Смята, че опазването на околната среда, градските паркове и зелени площи и спиране на презастрояването трябва да са приоритет на управлението.
Антон е роден и израснал във Варна. Живее и работи във Варна.