Чило
Людмилов Попов
14

16 МИР - преференция №121

Чило Попов е на 44 години, роден в София, но от детството си живее в Пловдив, район “Централен”. Вероятно заради това определя Пловдив като “моя град” и твърди, че отношението към града трябва да е “специално”. “Специално” е и отношението му към всичко, с което се захване. Като ученик и студент е живял почти 12 години в Германия и Испания, през 2007 г. се завръща отново в любимия Пловдив. От престоя си в Германия наследява немската точност и отношението към правилата, а то е, че те трябва да се спазват и това е не само задължение, но и удоволствие.
Изключително повлиян е обаче от Испания. От там си донася топлотата в отношението към хората и гостоприемството. Въпреки това нито една от двете държави не може да привлече Чило за постоянно и той се прибира. Прибира се в България, прибира се в Пловдив. За Града под тепетата Чило не може да говори равнодушно. Той често казва: “Пловдив изисква да го обичаш.”

Чило Попов е съуправител на фирма, която се занимава със строителство, любител градинар, реставратор на автомобили и други ценни обекти, журналист на свободна практика, който пише статии за култура и пътуване.