Даниел
Михайлов Неделчев
25

24 МИР - преференция №112

25 МИР - преференция №111

Даниел Неделчев е социолог и политолог. Собственик и управляващ съдружник в компания, работеща в сферата на визуалните комуникации и дигиталния маркетинг, с дългогодишен опит и утвърдени позиции на пазара. Изпълнява и реализира успешно проекти, свързани с позиционирането на продукти и услуги в променящата се към дигитализация бизнес среда. Член е на Националния съвет и на Изпълнителния съвет на „Да, България!“.

Магистър по „Политически мениджмънт“, Даниел успешно съчетава бизнеса с политическата ангажираност. Той работи за създаването на „Български манифест за Европа“, който поставя и началото на “Демократична България”. Организира и провежда вътрешните избори за кандидати на “Да, България!” в общата листа на “Демократична България” за изборите за Европейски парламент през 2019 г. Организира изборни секции в Гърция за същите избори, като лично става председател на секцията в Никити, отличила се с изключително високия брой гласували български граждани – 734.

Даниел поставя пред себе си въпроса за равенството – равенството на всички български граждани пред закона и във всички сфери на социалния живот. В следващия парламент той ще работи елиминиране на дискриминационните практики на българските институции спрямо гражданите, законност за всеки, както и прозрачност и отчетност на работата на държавната администрация.

Даниел е роден и израснал в София, където учи и живее. Живял е във Варна, и прекарва много време и във Велико Търново – град, който много обича.