Даниела
Куртакова
66

Панагюрище - преференция №104

Даниела Куртакова е родена на 08.03.1958-а година в Силистра, където завършва средното си образование. Впоследствие завършва Техническия университет – София и се установява в Панагюрище по държавно разпределение във военната индустрия. Тук преминава по-голяма част от живота ѝ и се чувства силно свързана с този край.

В края на 90-те години завършва втора магистратура “Право” и работи като адвокат, съдия по вписванията и сътрудник в нотариална кантора.

От десетина години живее в село Баня, община Панагюрище и има поглед както върху живота в общинския център, така и с проблемите на селата. Обществено ангажирана, с открити десни убеждения. Участва в гражданската група за настояване за по-прецизно изготвен ОВОС за постфактум оценка на “Асарел Медет” АД, организира протестите в града против случаите на домашно насилие и за реформа в съдебната система. Председател на СНЦ “Граждани за с. Баня”.

Участието ѝ в местните избори е мотивирано от недоволството от работата на досегашните общински съвети в Панагюрище, лошата организация на работа на Общинска администрация – Панагюрище, липсата на прозрачност и комуникация с гражданите при извършване на услугите, липса на кризисен център за настаняване на жертвите на домашно насилие.

Омъжена, с двама сина.