Димитър
Евгениев Димитров
14

Димитър Димитров, на 32 години, завършил международни отношения в Лондонското училище за икономика и политически науки с фокус върху противодействие на руската външна политика и радикалните ислямистки организации.

Работил e като младши изследовател в Центъра за изследване на демокрацията, съветник в Министерството на външните работи и редактор в медии за култура и позитивна журналистика. Бил e български младежки делегат към ООН и стипендиант на Държавния департамент и Community Solutions Program, чрез които става съавтор на образователен проект за трансформация на градската среда и учене чрез преживяване. Има опит в екскурзоводството, писането на книги и създаването на един от най-успешните музеи в сърцето на София.

От година и половина е в екипа на “Да, България” като сътрудник на народните представители и част от общинските съветници по външнополитически и комуникационни въпроси. Занимава се също с образователна и културно-интеграционна дейност в подкрепа на украински бежанци в България.

Ако бъде избран да представлява България и “Да, България” в Европейския парламент, ще работи най-вече, но не само за европейско законодателство в унисон с българския национален интерес; за развитието на Европейски отбранителен съюз и Европа, способна да се защитава от външни и вътрешни заплахи; за единна, решителна и стратегически ориентирана външна политика на ЕС, водена от новоучредени външен министър на Съюза и Европейски съвет за сигурност; за укрепването на Frontex, Europol, външните граници на политическата ни общност и капацитета ѝ за борба с тероризма и организираната престъпност; за превръщане на Европа в първия климатично неутрален континент до 2050-а година; за дългосрочно разширяване, федерализация и усилване на влиянието на ЕС в глобален мащаб.

Ако бъде избран за евродепутат, ще събере екип от водещи образователни експерти и практици, с които да разработи мобилна образователна академия с фокус върху гражданското образование за Европейския съюз и повишаване на функционалната грамотност на гимназистите в колкото се може повече български училища.