Елисавета
Димитрова Белобрадова
14

Добрич - преференция №107

25 МИР - преференция №105

Елисавета Белобрадова е народен представител в 49-ото Народно събрание, избрана от листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в столичния 25-и МИР. Заместник-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Елисавета ще работи за развиване на социалното предприемачество и овластяване на уязвимите групи в българското общество. Сред приоритетите ѝ са оптимизиране на публичните разходи в социалната, здравната сфера и сектора на образованието, без нужда от увеличаване на данъчната тежест върху гражданите; осигуряване на възможност на жените да работят и да се развиват чрез осигуряване на повече места в училища и детски градини; преработване на Закона за защита от домашното насилие и адекватни грижи и защита за децата.

Завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“. Носител на редица отличия, сред които първа награда в най-големия конкурс за социални предприемачи „Промяната“ на Reach for Change Foundation за 2018 г.; Жена на годината в категория „Интернет“ за 2018 г., част от лидерската програма на Marshal Memorial Fellowship за 2020 г. Фондация „Майко Мила“ е и съносител на първа награда в категория „Маркетинг с кауза“ на Българския форум на бизнес лидерите за 2020 г.

Елисавета Белобрадова е предприемач с опит в областта на търговията и хотелиерския бизнес. Съавтор на три книжни бестселъра по темата родителство и автор на книгата „Среща с Бесарабия“. Организатор на редица успешни благотворителни каузи. Елисавета има активна гражданска позиция по теми, свързани със социалната политика и вярва, че хората са най-големият капитал на съвременното общество.

Елисавета е кандидат за депутат в Европейският парламент и за народен представител в 50-то НС.