Галина
Каракашева
66

Панагюрище - преференция №106

Галина Каракашева е родена на 03.06.1977 г. в Панагюрище, област Пазарджик в патриархално семейство на потомствени панагюрци.
Майка ѝ Недка Куйкина е работила в шивашко предприятие като крояч, а баща ѝ Стайо Куйкин в целия си професионален път е бил ръководител на инструментален цех в “Обединени заводи – Панагюрище”.

Средното си образование завършва в Техникум по минна промишленост „Иван Манев“, Панагюрище със специалност „Обогатяване на полезните изкопаеми“. Желанието ѝ да твори, да помага и да се занимава с обществените проблеми се оказва по-силно от Минно-обогатителните предприятия и заминава за Пловдив, където през 2002 година завършва „Политология“ в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. През 2004-а година става магистър по „Макроикономика“ и „Счетоводство и анализ“.

Трудовата ѝ кариера започва през есента на 2002-а година в Общинска администрация – Панагюрище като младши експерт „Гражданско състояние и ЕСГРАОН“, а от 2022-а година работи в „Оптикоелектрон Груп“ АД като „Специалист логистика“. През 2008-а година осъществява проект по мярка от ЕС „Модернизиране на земеделските стопанства“ със закупуване на селскостопанска техника.

Живее, работи и мисли за Панагюрище, а желанието ѝ е децата ѝ да живеят и да се развиват в красивия Средногорски град.