Георги
Евтимов Атанасов
14

25 МИР - преференция №123

Георги Атанасов е роден и израснал в град Банкя в семейство на учителка и инженер. Най-високата му образователна степен е доктор на биологичните науки, придобита от БАН. Висшето си образование завършва в Лесотехнически университет, а средното в 19-та гимназия „Елин Пелин“ в гр. София.

От 20 години работи в сферата на образованието и науката, като е заемал множество длъжности в рамките на БАН. Носител е на два патента и множество награди. Карал е специализирани курсове и специализации в редица страни по света. Автор и съавтор на над 50 научни и научно-популярни статии и части от книги. Георги е и член на редица международни организации като SEG (sustainable eel group, на която съм представител за България), FOS (friends of the see), the European Aquaculture Society (EAS) и други. Ръководител и участник в много научни и научно-технически проекти.

Успоредно на това е развивал широкомащабна дейност в частният сектор. В началото като консултант, а по-късно и като предприемач. В годините е въвеждал множество нови техники и технологии в областта на биологията, селското стопанство и медицината.

От 2022 г. е председател на МО Банкя на “Да, България”. През 2023 г. става кандидат за кмет на “Продължаваме Промяната – Демократична България и Спаси София” за район “Банкя”.

Интересува се от политиките за образование, земеделие и храни, антикорупционни практики и практики за въвеждане на високи технологии, за да се превърне България в едно по-добро място за живот.