Йордан
Яворов Иванов
25

16 МИР - преференция №102

17 МИР - преференция №101

Йордан Иванов е роден в гр. Пловдив през 1986 г. Завършва Френската езикова гимназия в града, а след това “Право” в Нов български университет.

Първите си стъпки в политиката Йордан Иванов прави през 2009 г., когато се присъединява към “Демократи за силна България”. Това е единствената партия, в която е участвал и участва. През 2016 г. е избран за  председател на ДСБ в Пловдив и член на Националното ръководство на формацията. От февруари 2022 г. заема поста зам.-председател на ДСБ. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие” от 2018 г.

На местните избори през есента на 2019 г. е избран за общински съветник в Пловдив от листата на “Демократична България” и за зам.-председател на Общинския съвет.  В периода януари 2022 г. – август 2022 г. Йордан Иванов заема поста областен управител на област Пловдив.. Иванов е сред непримиримите поддръжници на провеждането на реформа в общинската и държавна администрация и прекратяването на практиката да се роят партийни назначения за сметка на избора на професионалисти.