Константин
Атанасов Костадинов
25

17 МИР - преференция №103

Бургас - преференция №116

Константин Атанасов Костадинов е роден в Бургас преди 44 години, женен, с две прекрасни дъщери. Понастоящем (от 2005 г.), живее в Асеновград. Магистър e по право от Нов български университет, а средното си образование завършва в Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Бургас. От октомври 2012 г. практикува като адвокат в Пловдив, но е вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Хасково.

От март 2016 г. е част от екипа на „Зелено движение за Асеновград“ (преди – „Зелените за Асеновград“). Член е на Управителния съвет на местното НПО „Център за местни инициативи и развитие“. На парламентарните избори за 44-то НС през 2017 г. е бил кандидат за народен представител от квотата на ПП „Зелените“ (сега – ПП „Зелено движение“) в коалиция с „Да, България!” в 17 МИР – Пловдив-област и 2 МИР – Бургас, а на местните избори през 2019 г. е кандидат за общински съветник от квотата на ПП „Зелено движение“ в коалиция „Демократична България – Обединение“. Освен английски език, който владее на отлично ниво, ползва немски и руски език.

Влиза в битката за България с убеждението, че ефективно работеща правосъдна система, която своевременно санкционира злоупотребата с публични фондове, корупцията и битовата престъпност, ще оздрави държавата. Смята, че властта е задължена да създаде нормални и справедливи условия за живот за всеки български гражданин. Обществената подкрепа за правосъдната реформа изисква изработване на законодателство, което стимулира дребния бизнес, а не е в услуга на олигархията и монополите.