Красимир
Кехайов
66

Русе - преференция №124

Красимир Кехайов е икономист, инвеститор и предприемач, съветник на основатели на компании в ранен етап на развитие, търсещи капиталово финансиране. Започва кариерата си като инвестиционен банкер в Goldman Sachs в Лондон, Великобритания. Впоследствие се мести в Куала Лумпур, Малайзия и работи по стартиране на нови бизнеси в югоизточна Азия преди да се върне в Лондон, Великобритания и да започне собствен бизнес в сферата на недвижимите имоти. Завършва две бакалавърски степени (Математика и Икономика) в Ithaca College, щата Ню Йорк в САЩ, както и магистратура по финанси и икономика в London School of Economics в Лондон.

Обича спорта, природата и планините. Направил е прехода Ком-Емине в Стара планина и е покорил най-високите върхове в Африка, Източна и Западна Европа, Южна Америка и Япония (Килиманджаро, Елбрус, Монблан, Аконкагуа и Фуджи). Набира средства за различни каузи като „Чрез спорт към знание“ и „Подарете книга“. Води семинари на тема предприемачество към Start-up Factory и участва като ментор в хакатон BurgasBlues 2023.

Ако бъде избран ще работи за развитието на спорта, предприемачеството и образованието в Русе, тъй като смята, че това са най-важните компоненти за бъдещото развитие на града.