Магдалена
Владимирова Овчарова
14

Стара Загора - преференция №113

Магдалена Овчарова е адвокат – асоцииран член на Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори” – първата българска правна фирма, удостоена със Сертификат за управление на качеството по международните стандарти ISO 9001:2000, а след това и ISO 9001:2008 и ISO 9001:2015. Специализирана в корпоративното и административно право. Юридически консултант на български и международни компании, работещи в сектор „промишлено строителство“ „енергетика“ и „земеделие“. Тя е член на „Да България“ и Председател на местната организация в гр. Стара Загора.

Завършила е обучение по „Медиация“ организирано от Българска асоциация за извън съдебно решаване на спорове и American Bar Association Central European and Eurasian Law Initiative и придобива сертификат за специализирана медиация – второ ниво по „Търговска медиация“. Вписана е в Единния регистър на медиаторите. Член на Съюза на българските юристи; Член на Управителния съвет на СНЦ „Волейболен клуб Берое 2016“

Участва активно в инициативи на „Да България“, както и в надпартийни национални граждански инициативи, последната от които през 2020 г – НГИ „България за Сърнена Средна гора“, в защита на природните богатства.
Магдалена вярва, че геополитическото положение на страната и редица балгоприятни характеристики на област Стара Загора предоставят огромни възможности за развитие, които все още остават нереализирани в редица направления на националното стопанство. Ще работи за изпълнение на политики насочени към подобряване на инвестиционния климат в областта в баланс с политиките за опазване на околната среда и природни ресурси; създаване на законови механизми повишаващи ефективността на работата на институциите и политики предоставящи по – широко участие на гражданите в управлението .