Марина
Ташева
66

Враца - преференция №104

Марина е израснала във Враца, където завършва средното си образование в ЕГ „ Йоан Екзарх“ с английски и френски език.
Завършва висшето си образование през 2006-а година в УАСГ, специалност „Архитектура“, катедра “Обществени сгради” и практикува професията от 2003-а година в София. Впоследствие през 2011-а година се връща в родния си град и се развива професионално, създавайки собствено студио за проектиране. Едновременно с проектирането на обществени, жилищни и промишлени сгради, през 2012-а година е назначена за главен архитект в община Хайредин, а през 2015-а година и в община Мездра, където работи до 2019-а година. През годините е участвала в реализирането на множество социално значими и благотворителни проекти. Административната работа като главен архитект е свързана с това да прилага, следва и тълкува по обективен начин различни законови и нормативни разпоредби.

Според нея местната власт има нужда от съществена модернизация и реформа, която да подобри комуникацията с гражданите и бизнеса.

Като общински съветник Марина ще работи за това община Враца да бъде място, където децата да имат възможност да получат качествено, конкурентно образование, здравна грижа, сигурност, спокойствие и защита.