Михаил
Руменов Михов
25

Русе - преференция №103

Михаил Михов e част от природозащитната общност на България и активист за запазване на дивата природа и неповторимия български пейзаж. Организатор e на десетки екоакции и протести, участник в кампаниите за чист въздух на Русе, приятел и последовател на Коалицията „За да остане природа в България“.

Кандидат е за народен представител в листата на “Демократична България”, защото вярва, че България има по-добро бъдеще, но то ще дойде само и единствено след много задружни усилия, насочени към цялостно пречистване на страната, държавата и морала.

Завършил е АГ „Гео Милев“ в Русе, а след това и международен туризъм в УНСС в София. Михаил е пътешественик по душа, природолюбител, търсач на контакта със земята. Работил е в редица сдружения за развитие на туризма за България, действащ планински водач е и екскурзовод, стремящ се винаги да разкрива най-доброто възможно лице на страната ни.

Вярва, че България има нужда от промяна и пречистване, а политиката – от подмладяване и ново начало. Неговите приоритети са: чиста и здравословна околна среда чрез целенасочени политики в образованието, енергетиката, икономиката, туризма, поддържането на градската и извънградска среда; чист въздух, строг контрол за предприятията и прекратяване на политиките за избрани бизнеси; категорична забрана и строг контрол на изгарянето на отпадъци, пдч, въглища и мокри дърва, което в редица европейски държави е отдавна немислимо, като началото на това да бъде поставено в големите градове; нулеви отпадъци и кръгова икономика – всичко е ресурс и има потенциал за нов живот; внедряване на депозитна система за опаковки, рециклиране и повторно използване, но най-вече намаляване на отпадъка при източника; възобновяеми енергийни източници чрез силата на слънцето, вятъра, водата и геотермалната енергия, разбира се не за сметка на дивата природа, местообитанията и уникалния пейзаж на България; устойчив, екологичен и безопасен транспорт – железопътен, велосипеден, воден; удобни и безопасни велосипедни връзки за русенци с всички съседни населени места, паркове, места за отдих и туризъм; водни коридори по Дунав към близките населени места; развитие на отговорния, познавателно-културен, приключенски и екологичен туризъм, обърнат към хората и природата, разкриващ истинското лице на красивата ни страна с основен акцент върху Дунавския регион и ресурсите на природен парк Русенски лом и река Дунав; опазване на горите и защитените територии, както и тяхното разумно ползване в услуга на местните общности и бизнеси, биологичното земеделие и пчеларството и разкриване на техния потенциал за устойчив туризъм, без монополи, заграбване и усвояване за частни интереси.

“Участвам, за да участват и тези след мен.”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK