Мирослав
Йонков
66

Ловеч - преференция №105

Мирослав Йонков работи от 24 години като актьор и режисьор в Музикален театър в Ловеч. Има интереси са в сферата на културата, изкуството и образованието.

Мирослав винаги се е интересувал от политика,или по-скоро тя от него. Той е от хората, които преживяват гладните години, мутрите, хиперинфлацията, царе-мошеници, отново мутрите и какво ли още не. Днес, когато вече е на 54 г. , Мирослав се оглежда около себе си и въобще не харесва това, което имаме като политическа ситуация.

Често си задава въпроса “Имаме ли всъщност институция в тази държава, която работи както трябва, било то образование, здравеопазване, полиция, съд…” Само че, за Мирослав този въпрос вече е личен, защото има деца. Деца, които искат да останат и живеят в една много по-уредена държава, в едно по-нормално общество, в което думите толерантност и емпатия не са лишени от смисъл.

Мирослав вярва, че заедно можем да се справим и да направим България по-добро място за живеене. Няма да стане бързо, нито ще е лесно, но стъпка по стъпка е възможно.