Мустафа
Мустафа Емин
12

Кърджали - преференция №105

Мустафа Емин е демократ от Родопите, учредител и член на Националния съвет на „Да, България!“. Бори се за разширяване на демократичното пространство в смесените райони. Чрез създадената от него фондация „Креативна Общност“ се поставя в услуга на идеите за пряка демокрация и гражданско участие в управлението на локално, местно и национално ниво. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление.

Мустафа Емин е завършил Исторически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Специализира Нова българска история с педагогически профил. В сферата на научното познание интерес за него представляват теориите и практиките, свързани с понятията „етнос“, „нация“, „национализъм“. В тази насока смята, че в България се наблюдава процес на трансформация от етнокултурна към гражданска концепция за нация. Първият белег на този процес е пеенето на националния химн в Росенец. И точно оттук, смята той, ще се появи обединяващият елемент, който ще отприщи потенциала на България.

Ако го подкрепите, в 48-ото Народно събрание Мустафа ще вземе активно участие в работата на комисиите по регионално развитие, образование и култура. Мустафа е убеден, че и хората в смесените райони не искат агент, мутра или мафия за закрилник, а железни, справедливи закони, валидни за всеки.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK