Надежда
Димитрова Бачева
25

Враца - преференция №102

25 МИР - преференция №109

Надежда Бачева има дългогодишен опит в управлението на проекти и процеси в публичния и частния сектор. В последното правителство е съветник на министъра на електронното управление, а дигиталните услуги са в нейния ресор и като заместник-кмет на столичния район “Слатина” – заедно с образованието, културата и спорта в периода 2019-2022.

Завършила е психология. Дълги години развива маркетинга на няколко големи компании. Убедена е, че устойчивостта на бизнеса зависи от това да предлага решения на потребителите, които повишават качеството им на живот.
Надежда е член на Националния съвет на „Да, България“ от 2018 година и оглавява местната организация на движението в район “Възраждане”.

“Ако за електронното управление, образованието, духовната и физическата култура има добри политики, имаме бъдеще. Ако имаме бъдеще, имаме всичко. За месеци направихме повече, отколкото предишните правителства направиха за години. Дигитализацията на държавата значи прозрачност, удобни, лесни и бързи обществени услуги, премахва корупцията. А това връща енергията на хората и на обществото.”