Нейчо
Нейчев
66

Стара Загора - преференция №120

Нейчо Нейчев е юрист по международно и гражданско право с опит в управлението на инвестициите на местната власт, както и предприемач с над 30 годишен опит в строителния отрасъл с фокус върху специализираното инсталационно строителство.

Юридическото си образование получава в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Московския държавен университет „Михаил Ломоносов”, където завършва международно право. Има гражданска позиция и активна дейност по обществените проблеми, както национални, така и местни. За тяхното решаване съдейства като член на Ротари клуб Стара Загора от 2007 г., като е бил и Президент на организацията в периода 2018 – 2019 г. В професионален аспект защитава обществения интерес с участието си в Камарата на инсталаторите в България, където е член на Управителния съвет.

Нейчо Нейчев възприема каузата на “Демократична България” за дълбока реформа на правосъдната система като своя лична кауза и поема ангажимент да положи максимални усилия в активната законодателна дейност на следващия парламент, за да имаме по същество адекватна на конституционното определение „правова държава”.

Роден е и живее в Стара Загора, семеен, с две деца и трима внуци. Любител е на книгите и четенето, на планините и пътешествията.