Нелко Георгиев Начев

Нелко
Георгиев Начев
11

Варна - преференция №114

Нелко Начев е предприемач от Варна с близо 30-годишен управленски опит в областта на инвестициите, туризма, морския бизнес и недвижимите имоти. Член е на Националния съвет на “Да, България!”, и е председател на местната организация във Варна от учредяването ѝ през 2017 г.

Завършил е английската гимназия във Варна и “Право” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Активен участник е в гражданските и политически процеси във Варна, от 2013 г.

Наред с фундаменталните приоритети на “Да, България!” за радикална модернизация на България и върховенство на правото, Нелко вярва, че Варна би могла да върне славата си на морска столица на България. В парламента ще работи за облекчаване на административния натиск върху бизнеса, качествени промени в Кодекса за търговско мореплаване и транспортната свързаност на страната с Европа и света. Нелко е роден във Варна, където също така живее и работи.

Наш дълг е да върнем България в семейството на морските държави, а българският флаг да стане водещ в Черноморския регион.

Нагоре