Николай
Капитанов
66

Варна - преференция №122

Николай Капитанов е един от учредителите на “Да, България!”. Зам.-председател е на местната организация във Варна, а от ноември 2019 г. – общински съветник в морската столица от групата на “Демократична България”.

Роден е в Сливен и завършил местната ПМГ “Добри Чинтулов”, а впоследствие и Икономически университет Варна със специалност “Счетоводство и контрол”. От 1994 г. живее във Варна. Занимава се с търговия с художествени и занаятчийски изделия. Радетел е на идеята за повече естетика в ежедневието и максимално облекчен достъп на деца и младежи до културни и спортни занимания.

Николай има силно развито чувство за справедливост и това е причината да подкрепя идеята за реформа в съдебната система. В Парламента активно ще работи за интензивно догонващо развитие на инфраструктурата в Северна България, за намаляване на административната тежест върху бизнеса, за децентрализиране на държавното управление и за отваряне на бизнеса и икономиката към света.

Николай смята, че морската столица има огромен нереализиран потенциал, чието отприщване не изисква твърде много ресурси, а преди всичко отношение и подкрепа. Сред приоритетите му са удобен втори мост над Варненското езеро, бързо завършване на АМ “Хемус” и АМ “Черно море”, интензивно развитие на международните връзки на летище Варна и позициониране на региона като ИТ хъб от европейски и световен мащаб – с висока добавена стойност и активно привличане на местните университети и общности.

Цитат: “Тръгни по трудния неизвървян път с добри приятели! И това ще промени всичко друго.”