Николай
Николов
66

Бургас - преференция №111

Николай Николов е предприемач, собственик на автомобилен сервиз. Учредител и председател на автомобилен спортен клуб, пилот в българския шампионат по автомобилизъм и бивш футболист. Родом e от Бургас и живее в Бургас. Ще се ангажира с подобряване на транспортната инфраструктура във възлови точки на града, с откриването на нови спортни бази и реновиране на спортните съоръжения в училищата.

“Ще се ангажирам с проблемите в транспортния сектор на Бургас и в частност – състоянието на възлови точки в инфраструктурата на града, което е в основата на все по-зачестили ПТП, много от които с фатален край. В сферата на спорта ще работи за откриване на нови спортни бази и реновиране на съществуващи такива в училищата и детските градини.Имам широк поглед върху дейността на голяма част от федерациите. През 2021г сезирам ММС за редица нарушения от страна на Автомобилна федерация на България, в резултат на което дейността ѝ бива спряна за срок от 6 месеца, а в последствие лицензът на федерацията- отнет. В този смисъл ще продължавам да се ангажирам с функционалността на спортните федерации,спазването на законите и разпоредбите.
Като гражданин на Бургас и дългогодишен ползвател на футболни стадиони “Черноморец” и “Лазур”, мога да заявя, че към днешна дата състоянието им е ярък пример за системни нарушения, измами и западналост на спортната база. Работата ми ще се състои срещу подобно неспазване на поети задължения.
Участвам в редица благотворителни каузи и местни инициативи.”