Силвия
Цветкова
66

Козлодуй - преференция №108

Силвия Василева Цветкова е родена в Оряхово и израснала в село Бутан, общ.Козлодуй. Работи в Народно читалище „Заря-1911” село Бутан като читалищен секретар. Завършва средното си образование в техникум по строителство и архитектура ”Г.С.Раковски” гр.Враца, със специалност строителство и архитектура – строителен техник. Работила е като началник цех в предприятие за производство на бетонови изделия в с.Бутан и като строителен техник в кметство Бутан. Завършва висшето си образование, степен бакалавър в УниБИТ гр.София – библиотекознание и библиография. От 15 години работи като читалищен секретар в местното читалище. Притежава грамоти, дипломи и сертификати за различни придобити квалификации, свързани с професионалното ѝ израстване.

От професионалната ѝ кариера е придобила добри комуникативни умения, позитивно мислене, добра работа в екип, сътрудничество с местната и общинската власт, коректни взаимоотношения с ръководните органи на образователните и културни институции.

За себе си тя казва:
В личен план съм майка на син, който има свое семейство с две прекрасни дъщерички, които също живеят в село Бутан. Обичам да слушам заразителния смях на двете момиченца и да участвам в техните забавни детски игри. Всички заедно обичаме да се разхождаме, да пътуваме, да откриваме нови туристически места. Като хоби преподавам народни танци, обичам да танцувам и да посещавам фолклорни фестивали в България и в чужбина. Вглеждам се често в очите на децата ми и се замислям за бъдещето, което им оставяме. Това ми дава мотивация да работя за решаване проблемите в селото, които не са малко – водоснабдяване, инфраструктура, насърчаване на селския туризъм, привличане на инвеститори, намаляване на безработицата и др. Искам да премахна политическата разделителна линия, да използвам енергията на младите хора и разума на възрастните в решаването на проблемите ни. Да върна вярата в институцията Кметство, да работим заедно за модерно и съвременно битие в нашето село. Моята цел е да живеем заедно в едно спокойно, уредено, красиво село, където младите хора да има за какво да се върнат в родните си домове и да отгледат децата си, а възрастните хора да се радват на спокойни старини.