Стела
Димитрова Николова
14

Варна - преференция №104

Стела Николова е избрана за народен представител в 49-ото Народно събрание от листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ във Варна. Член е на постоянните парламентарни комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по транспорт и съобщения.

Депутат е и в 45-ото и в 46-ото Народно събрание, а преди това – общински съветник от гражданската квота на “Демократична България” в морския град. Тя е адвокат с 20-годишна практика, има магистърска степен по право от ТУ Варна. Участвала е активно в граждански инициативи за спасяване на Морската градина във Варна и срещу презастрояването на морската столица.

Стела вярва, че освобождението на България от популистко-мутренския модел минава през реформа в съдебната система и по-специално, реформа в прокуратурата. Само когато българите получат най-сетне справедливост и реална демокрация, могат да бъдат конкурентноспособни на европейския и световен пазар. Само когато спрем „течовете“ от държавния бюджет към фирми на „наши“ хора, когато успеем да превърнем България в истински правова държава, тогава ще можем да се наречем „демокрация“.

Стела Николова е родена във Варна, учила е във Варна и обича родния си град. Тя вярва, че градът има нужда от някой, който да се бори в парламента за интересите на варненци, защото градът изостава далеч назад дори от много по-малки градове. Вярва, че в България има достатъчно разумни хора, които да не позволят унищожаването на страната и природата, които са богатството, с което разполагаме. Тя смята, че освен природата другото най-голямо богатство на България са хората.