Свилен
Петров Трифонов
23

Плевен - преференция №103

Свилен Трифонов е юрист, упражняващ професията си в голяма компания. Работи основно в сферата на гражданското и търговското право и притежава богат процесуален опит, натрупан за период от 15 години. Председател е на МО на „Да, България!“ – Плевен, общински съветник в Общински съвет – Плевен, заместник-председател на Съвета и председател на ПК по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“.

Свилен Трифонов е магистър по право и магистър по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Участва активно в политическия живот на гр. Плевен.

Свилен вярва, че медийната свобода е важен елемент от отвоюване на държавността. Ще се бори за реформа в образователната система, обучаване на конкурентоспособни кадри, които да бъдат моторът на българската икономика. Ще се бори за финансова децентрализация, която е задължително условие българските градове да придобият европейска визия, разполагайки със справедливо определена финансова рамка. Ще се бори и за създаване на регистър на „Значими инфраструктурни проекти“, предложенията за които следва да постъпват от общинските администрации, а одобрението им да се извършва при нормативно определени правила, съответно да се включват в рамките на държавния бюджет за следващата година. Подобна политика ще бъде голяма първа крачка към край на политическия рекет и диктатура, посредством неясните критерии за насочване на публичните средства. Свилен е роден в Плевен, където живее и работи досега.

“На 04.04.2021 г. е време за решителната битка от Освободителната война, която „Демократична България“ води от няколко години!”