Таня
Койчева Андреева
12

23 МИР - преференция №121

24 МИР - преференция №121

Д-р Таня Андреева е лекар, специалист по педиатрия и детска ревматология. Работи като консултант към детското отделение на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”, работила е и като педиатър към групова практика. Има опит като лекар-доброволец към център, подпомагащ деца и семейства от малцинствени групи, в две университетски болници, частна болница и групова амбулаторна практика, което ѝ позволява да вникне детайлно в проблемите на здравеопазването, свързани както с превенция и профилактика, така и с лечението на заболявания в детска възраст.

През 2021г. д-р Андреева е избрана за народен представител в 46-ото Народно събрание от гражданската квота на “Демократична България”, а в периода март – август 2022 г. е съветник на Здравния министър Асена Сербезова.

От 2017 г. д-р Андреева е един от ключовите активисти за изграждане на Национална детска болница, която да осигури възможно най-високия постижим стандарт на здравни грижи за българските деца. Активен участник е в множество дискусии, конференции и кръгли маси за проблемите на детското здравеопазване в страната. Носител е на наградата „Златна ябълка – Герой на децата – 2018“ на НМД за принос към благосъстоянието на децата, както и заедно с инициативата “За истинска детска болница” на подгласна награда „Човек на годината 2020“ за принос към правата на човека и правозащитността.

Качествено детско здравеопазване и изграждането на Национална детска болница са мечта на поколения педиатри в България. Д-р Таня (както я наричат малките ѝ пациенти) ще се бори за реализирането на тези мечти. Задържането на младите медици в България и решаването на кадровия дефицит са част от промяната на здравеопазването в страната, за които Д-р Андреева ще работи активно.
Д-р Таня е родена в гр. Чирпан. Завършва средното и висшето си образование в София, където живее и до днес.

Искам децата на България да се лекуват по най-добрия, а не по най-евтиния начин. Крайно време е детското здравеопазване да стане приоритет, и то не само на думи.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK