Владимир
Бонов Славенски
25

16 МИР - преференция №105

17 МИР - преференция №112

Владимир Славенски е пловдивчанин, на 27 г., политолог и магистър по бизнес администрация. Докторант по „Политически науки“ в ПУ “Паисий Хилендарски”. Владимир е член на ДСБ – Пловдив от 2016 г. и организационен секретар на местната структура на партията.
Възпитаник е на Хуманитарната гимназия в града. Участник и организатор на младежки проекти по европейските програми „Еразъм +“ и Европейски корпус за солидарност

Неговите приоритети за 45-ото Народно Събрание: ефективна децентрализация, която да дава повече ресурс и средства на местната власт, така че проблемите да се решават близо до гражданите; увеличаване на икономическата свобода в България, чрез намаляване на административната тежест и политическата корупция – свобода за предприемачите, а не власт на чиновниците; достойна външна политика, основана на българските национални интереси – намаляване влиянието на Русия и Турция в България и на Балканите и развитие на България като активен и достоен партньор в НАТО и Европейския съюз; лустрация и декомунизация на държавните и местни институции – милиционерите от ДС и БКП нямат място в управлението на модерната българска държава; недопускане до властта на БСП.

Личното политическо мото на Владимир е: “Силна България в Обединена Европа”. Той е семеен, с едно дете.