Предстоящи събития

Минали събития

03 ноември 2019

Местни избори 2019 (2-ри тур)

Втори тур на местните избори.

27 октомври 2019

Местни избори 2019

Първи тур на местните избори.

17 октомври 2019
18:30

Ролята на общината за развиване на потенциала на нашите деца

Вижте събитието във Facebook

Образованието трябва да се превърне в истински приоритет на всички институции и общината трябва да заеме мястото си в центъра на този процес.

Общината може да реши проблемите на всяко училище в частта инфраструктура, сигурност и материална база. Тя може да осигури подкрепа за учителската общност, която, все по-често страда от синдрома на професионалното изчерпване. Тя също трябва да реши проблема с отпадането на деца от училище.

Общината също може да осигури качествена и приобщаваща училищна среда за всяко дете. Тя може да помогне за преодоляване на разделението между училищата по оста “елитни” и “неелитни”, както и “център”-“крайни квартали”. Тя може да работа с местните общности за изграждане на подкрепяща развитието на децата среда извън училище.

Общината може да координира взаимодействието и интеграцията между образование и култура за пълноценно интелектуално, емоционално и творческо развитие на децата. Както и да гарантира достъпа и ранното приобщаване към изкуство и култура за да може децата, учениците и младежите да израснат като активни публики.

Общината може да координира и подкрепя извънкласните и извънучилищните дейности като превенция на различните рискове, на които са изложени децата, учениците и младежите – зависимости, насилие, агресия, ранно отпадане от образователната система, дискриминация.

Елате и участвайте в дискусия с арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София, и експертен екип на Демократична България:
Маргарита Игнатова, кандидат за общински съветник от Демократи за силна България
Димитър Лазаров, кандидат за общински съветник от гражданската квота на Да, България!
Мария Ландова, кандидат за общински съветник от гражданската квота на Да, България!
Златина Станкова, кандидат за общински съветник от Зелено движение
Грети Стефанова, кандидат за общински съветник от Демократи за силна България

Очакваме Ви!

Литературен клуб "Перото", НДК

10 октомври 2019
18:30

Няколко начина Общината да печели повече от дружествата си

Вижте събитието във Facebook

Ще фалира ли Топлофикация?
Дълговете на дружеството наближават милиард и се увеличават всяка година. Кредиторите й БЕХ и Булгаргаз също са в тежко финансово положение. Какви са начините за гарантиране на топлоснабдяването на софиянци на ниска цена? Как да постигнем това? Дали да се мине през процедура по несъстоятелност, привличане на външен мениджмънт, приватизация, друго? Как да гарантираме интереса на Столична община като собственик. Да осигурим и конкурентна среда, в която отоплението да бъде максимално достъпно и екологично.

Как да направим общественият транспорт престижен и предпочитан?
Използването особено на електрическият транспорт (метро, трамваи, тролеи) е най-екологичният и достъпен начин за придвижване на дълги разстояния за повечето софиянци. Свързаността с крайните квартали е на големи интервали и неудобна. Общинските компании в сектора са много на брой, често работят всяка за себе си, които пречи за постигането на интегрирана оптимална услуга, с добър баланс между различните форми на транспорт.

Ще престанат ли Софийски имоти ЕАД да бъдат черна каса за настаняване и снабдяване с апартаменти на управляващата върхушка?
Ще гарантираме прозрачно управление на дружеството. Пълна ревизия на дългосрочните договори. Търсене на отговорност за действия в ущърб на компанията. Защо листването й на фондовата борса ще осигури много по-видимо и добро управление.

Заповядайте на дискусия с арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София, и експертен екип на Демократична България:
• арх. Borislav Ignatov
Vladislav Panev, съпредседател на Зелено движение и кандидат за общински съветник
Трайчо Трайков, кандидат за кмет на район Средец
Бойко Димитров, кандидат за общински съветник
Victor Minchev, кандидат за общински съветник

Очакваме Ви на 10 октомври, четвъртък, 18:30 часа в Сохо.

SOHO Sofia

07 октомври 2019
19:00

Ще върнем Витоша на гражданите. Знаем как.

Вижте събитието във Facebook

Витоша е запусната планина. С труден достъп, с опасни остарели технически и морално съоръжения, почти неизползваема и за туристи и за скиори. А тя, заедно с Люлин, Плана, Лозенска и Стара планина, е едно от големите богатства на София.
Ще я върнем на гражданите! Ще направим така, че всеки един ден от годината децата ни ще има какво да правят в планината. Всички ще можем лесно и удобно да се качваме и да се радваме на това безценно богатство.
Знаем как да го направим. Елате на дискусия с арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София, и експертен екип на Демократична България:
• арх. Борислав Игнатов
• Тома Белев, Зелено движение
• Марта Георгиева, Демократи за силна България
• Любомир Костадинов, Да, България

SOHO Sofia

26 септември 2019
18:30

София - столица на гражданите

Вижте събитието във Facebook

Разговор с арх. Борислав Игнатов

Ние в Демократична България вярваме, че общността е колективен източник на промяната. Гражданското участие за нас е преди всичко контрол върху вземането на решения кой, как и по какъв начин се възползва от обществените ресурси.

Какво е необходима, за да стане София – столица на гражданите?
• Тласък на гражданското участие във всичките му форми – от индивидуално доброволчество до организационно ангажиране.
• Прозрачно управление в дигитална среда
• Оптимизиран бюджет, нови инвестиции, подобрена събираемост
• Благоприятен бизнес климат чрез осигуряване на данъчни облекчения и условия за развитие на иновативни и зелени предприятия, и подкрепа на средния, малък и микро бизнес.
• Здрави и спортуващи граждани.
• Подкрепа на културни проекти и модерни форми на представяне на историческото наследство
• Стимулиране на доброволческата инициатива чрез създаване на условия за функциониране на дейността
• Сигурност и безопасност за гражданите

Заповядайте на среща с арх. Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България за кмет на София и с Методи Лалов, водач на общинската листа, за да обсъдим заедно как да превърнем София в столица на гражданите

Участници в дискусията:
арх. Борислав Игнатов
Методи Лалов - Водач на листата за общински съветници на Демократична България
Владислав Панев – Зелено движение
Грети Стефанова - Демократи за силна България

Очакваме Ви на 26 септември, сряда, от 18:30 часа в Докторската градина (при езерото).

Събитието е част от серията срещи с граждани за представяне на идеите на Демократична България за управлението на София.
#ИгнатовЗаСофия

Докторската градина (при езерото)

21 септември 2019
11:00

София - столица на децата

Вижте събитието във Facebook

Разговор с арх. Борислав Игнатов

Ние в Демократична България вярваме, че един град с бъдеще обръща специално внимание на децата и младите хора.
София трябва да предоставя възможности на децата да бъдат здрави, любознателни и образовани. Деца, които не страдат от социалните неравенства, от културните и расови предрасъдъци. Деца, които обичат своя град, своя квартал и се чувстват ангажирани към тях.
За да постигнем това, ние ще осигурим достъп до здравословно хранене, добра физическа среда и масов спорт. Ще осигурим качествено образование и достъп до съответните технологии, медийни и културни компетентности. Ще създадем условия, които да помогнат на децата и младите хора да развият усещане за справедливост и толерантност, гражданска култура и знание за основните права.

Заповядайте на среща с арх. Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България за кмет на София, за да обсъдим заедно мерките ни за:

- Достъп до качествено образование за всички деца
- Стойностна културна среда с участие на местните общности и културни организации
- Качествена социална политика, осигуряване на безопасност, сигурност и защита
- Здравословно хранене и спорт

Участници в дискусията:
арх. Борислав Игнатов
Георги Няголов, Да, България
Александър Кьосев, Да, България
Грети Стефанова, Демократична България

Очакваме Ви на 21 септември, събота, от 11:00 часа в Южния парк (централен вход).

Събитието е част от серията срещи с граждани за представяне на идеите на Демократична България за управлението на София.
#ИгнатовЗаСофия

Южен парк, централен вход

13 септември 2019
18:30

София - благоустроена столица

Вижте събитието във Facebook

Разговор с арх. Борислав Игнатов

Ние от Демократична България вярваме, че София може да бъде устроена в полза благото на всеки гражданин. Благоустроената столица предлага удобства за живеене в синхрон с новите технологии, новия ритъм и начин на живот на населението. Всеки съвременен град трябва да бъде „умен град“ (smart city), в който съвременните технологии са впрегнали целия си потенциал да служат на отделния гражданин и на обществото.

Заповядайте на среща с арх. Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България за кмет на София, за да обсъдим заедно мерките ни за:

- Нов Общ устройствен план
- Истинското решение срещу презастрояването
- Инфраструктурата
- Културно-историческото наследство
- Зелените пространства

Очакваме Ви на 13 септември (петък) от 18:30 в градинката пред храм „Св. Седмочисленици“!

Събитието е част от серията срещи с граждани за представяне на идеите на Демократична България за управлението на София.

#ИгнатовЗаСофия

градинката пред храм „Св. Седмочисленици“

04 септември 2019
18:30

София - мобилна столица

Вижте събитието във Facebook

Разговор с арх. Борислав Игнатов

Ние в Демократична България знаем, че гражданите виждат София като устойчива и интегрирана мобилна столица. Столица с модерен бърз и удобен градски транспорт, който е реална алтернатива на личния автомобил. Мобилният гражданин има достъп до всички съвременни средства за придвижване, които работят свързано и в синхрон. Мобилна София не дискриминира пешеходците, велосипедистите и хората със затруднено придвижване. Мобилна София не толерира трафика, задръстванията и мръсния въздух.

Заповядайте на среща с арх. Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България за кмет на София, за да обсъдим заедно мерките ни за:

- Обществения транспорт – бързата и удобна алтернатива на личния автомобил;
- Подобряване на организацията и управлението му;
- Велосипедното движение и микромобилността;
- Пешеходната инфраструктура;
- Автомобилния транспорт.

Участници в дискусията:
арх. Борислав Игнатов
Виктор Чаушев – експерт, Демократи за силна България
Свилен Овчаров – експерт, Зелено движение
Симеон Ставрев – експерт, Да, България

Очакваме Ви на 4-ти септември (сряда) от 18:30 ч. на Ларгото в София.

Събитието е част от серията срещи с граждани за представяне на идеите на Демократична България за управлението на София.

#ИгнатовЗаСофия

София, Ларгото

28 август 2019
18:30

София - зелена и чиста столица

Вижте събитието във Facebook

Разговор с арх. Борислав Игнатов.

Ние в Демократична България вярваме, че е наше право да дишаме чист въздух и да живеем в чиста градска среда, че трябва максимално да се възползваме от природните богатства на града ни – минералните води, Витоша и заобикалящите ни планини, че София трябва да се развива в хармония с природата и да предоставя възможност за личностно, здравословно духовно и физическо развитие на всеки свой жител.

Заповядайте на среща с арх. Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България за кмет на София, за да обсъдим заедно мерките ни за:
- Чист въздух;
- Модерно, съобразено с принципите на кръговата икономика, сметосъбиране;
- Съхраняване на природата в парковете и създаване на зелени клинове;
- Рационално използване на водните ресурси;
- Разработване на зеленото богатство на столицата – Витоша и другите планини около нея;

Участници в дискусията:
арх. Борислав Игнатов,
Марта Георгиева, общински съветник, ДСБ
Тома Белев, Зелено движение
Любомир Костадинов, Да, България!

Очакваме Ви на 28 август (сряда) от 18:30 край езерото Ариана!

Събитието е част от серията срещи с граждани за представяне на идеите на Демократична България за управлението на София.

#ИгнатовЗаСофия

София, Езетото Ариана

21 август 2019
18:30

София - дигитална столица

Вижте събитието във Facebook

София-дигитална столица
Разговор с арх. Борислав Игнатов

Възможно ли е?
Важно ли е?
Как да стане?

Ние от Демократична България сме убедени, че София може и трябва да бъде дигитална - не просто, защото е модерно, а защото повишава качеството на живот, улеснява гражданите, прави комуникацията на бизнеса с общината по-ефективна, намалява корупцията.

Знаем, че София има потенциал да бъде дигитална столица на Балканите. Да привлича инвестиции и експерти, да вдъхновява иновации, да е пример как може да изглежда бъдещето.

За да направим София град на бъдещето, ще се фокусираме върху някои приоритети, които искаме да споделим Вас и да потърсим Вашата обратна връзка.

Каним Ви на среща с нашия кандидат за кмет арх. Борислав Игнатов и с екипа ни за дигитална трансформация на София. Да обсъдим нашия план с мерки за дигитализация на столицата.
Ще дискутираме заедно:
- какво може да реши цифровизацията за по-умното управление на града;
- какъв е смисълът от "отварянето" на данните, събирани от общината;
- как изглежда срещата на информационните технологиите с бюрокрацията;
- как въвеждането на приложения за предоставяне на публични услуги пести време и нерви на гражданите.

Очакваме Ви на 21 август 2019 г. от 18:30 в Сохо на ул. Искър 4, София.

Това е първото от серия събития за представяне на идеите на Демократична България за развитието на София.

#ИгнатовЗаСофия

София, Сохо

26 май 2019

Избори за Европейски парламент '19

Редовни избори за определяне на българските депутати в Европейския парламент.

30 март 2019
11:00

Среща дискусия с кандидати на „Демократична България“

Вижте събитието във Facebook

Заповядайте на среща с кандидати на Демократична България за предстоящите избори за Европейски парламент.

На срещата ще присъстват Стефан Тафров (Да, България), Светослав Малинов (Демократи за силна България) и Албена Симеонова (Зелените).

По време на срещата кандидатите ще обсъдят техните идеи за бъдещето на България в Европа и позиционирането на страната ни в ядрото на Европейския съюз, както и ще отговорят на Вашите въпроси относно предстоящите избори.

ул. Гладстон - 15, 4000, Пловдив

30 ноември 2018
18:30

Електронна държава - дискусия с Божидар Божанов

Вижте събитието във Facebook

Заповядайте TAM на дискусия с програмиста Божидар Божанов на 30 ноември от 18:30 часа.

Ще обсъдим техническите, организационните и правните аспекти на електронното управление, причините за неговото бавно въвеждане, електронната идентификация и опциите за електронно гласуване.

Велико Търново

30 ноември 2018
18:00

Среща за провеждане на Европейски и Местни избори 2019

Вижте събитието във Facebook

Среща на членове, симпатизанти и съмишленици на Демократична България от Северозападна България с Hristo Ivanov и Атанас Атанасов. Срещата ще се проведе в Читалнята на Регионална библиотека "Христо Ботев".

Враца

30 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Перник

Пресконференция на Демократична България - Перник относно "Какво трябва да се направи за по-ниски цени на горивата".

Перник

29 ноември 2018
18:30

Демократична България разговаря с бизнеса

Вижте събитието във Facebook

Членовете на експертния екип на Демократична България, както и лидерите на обединението, Ви канят на разговор за малкия и среден бизнес в България, разговор за частната инициатива в условията на корупционна среда и партийни зависимости, разговор за хората, които въпреки всичко успяват да бъдат гръбнакът на българската икономика.

В дискусията ще вземат участие представители на Икономическия екип на Управленската алтернатива на „Демократична България” – икономистът Георги Ганев, който отговаря за финанси и икономика, Владислав Панев – пенсионна реформа и пазар на труда, Емил Георгиев - малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест . Експертие ще представят Договора на „Демократична България“ за ефективни публични финанси, намаляване на данъци, модернизация и растеж (https://demokrati.bg/sector/finansi/)
Срещата ще бъде открита от Атанас Атанасов - председател на ДСБ, Христо Иванов - председател на „Движение ДА България” и Владислав Панев - съпредседател на Зелените.

Срещата ще се проведе на 29.11. в конферентната зала на хотел „Панорама“ – Велико Търново от 18:00 ч. – Регистрация и чаша вино

18:30 ч. – Начало на срещата
За въпроси и контакти:
email: veliko.tarnovo@demokrati.bg 
телефон: +359 899 948 049 или +359 889 198 708

С уважение и благодарност за доверието,
Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Георги Ганев, Емил Георгиев

Велико Търново

21 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Стара Загора

Пресконференция на лидерите на Демократична България и местното ръководство.

Стара Загора

15 ноември 2018
12:30

Пресконференция на Демократична България - Пазарджик

Вижте събитието във Facebook

Пресконференция на лидерите на Демократична България и местното ръководство.

Пазарджик

13 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Велико Търново

Пресконференция на Демократична България - Велико Търново относно "Какво трябва да се направи за по-ниски цени на горивата".

Велико Търново

09 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Пазарджик

Вижте събитието във Facebook

Пресконференция на Демократична България - Пазарджик относно "Какво трябва да се направи за по-ниски цени на горивата" - Петък 09.11.18 - 11:00 часа БТА-Пазарджик

Пазарджик

09 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Варна

Пресконференция на Демократична България - Варна относно "Какво трябва да се направи за по-ниски цени на горивата"

Варна

08 ноември 2018
11:00

Пресконференция за цената на горивата - Русе

Пресконференция на Демократична България - Русе относно "Какво трябва да се направи за по-ниски цени на горивата"

Русе

05 ноември 2018
18:30

Разговор с Мануела Малеева

Вижте събитието във Facebook

Мануела Малеева и Демократична България - Варна, канят варненци на среща-разговор за спорта, гражданската смелост, благотворителността, почтеността в политиката и българската мечта.

Фестивален и Конгресен Център Варна

18 октомври 2018
18:30

Демократична България разговаря с бизнеса

Вижте събитието във Facebook

Лидерите на Демократична България и икономическият екип на Управленската алтернатива на обединението Ви канят на разговор, за да обменим и обсъдим заедно идеи за развитието и растежа на българските компании, предизвикателствата и перспективите пред бизнеса в Стара Загора, региона и страната.

Хотел Верея, Стара Загора

20 септември 2018
18:30

Демократична България разговаря с бизнеса

Вижте събитието във Facebook

Лидерите на „Демократична България” и икономическият екип на Управленската алтернатива на обединението Ви канят на разговор, за да обменим и обсъдим заедно идеи за развитието и растежа на българските компании, предизвикателствата и перспективите пред бизнеса в Русе, региона и страната.

Дунав Плаза, Русе

27 юли 2018
18:30

Демократична България разговаря с бизнеса

Вижте събитието във Facebook

Лидерите на Демократична България, заедно с икономическия екип на Управленската алтернатива на обединението, Ви канят на разговор относно условията за правене на бизнес. Да обсъдим заедно идеи за развитието и растежа на българските компании, предизвикателствата и перспективите пред предприемачите във Варна, региона и на национално ниво.

Хотел Черно Море, Варна

11 юни 2018
18:00

Демократична България разговаря с бизнеса

Вижте събитието във Facebook

Лидерите на новото обединение заедно с икономическия екип на Управленската алтернатива на Демократична България Ви канят на разговор за условията за правене на бизнес. Да обсъдим заедно идеи за развитие и растеж пред българските компании, предизвикателствата и перспективите пред предприемачите в Пловдив и региона и на национално ниво.

Limacon Event Center, Пловдив

Нагоре