Нашите участия в медиите

 • 03 Юни 2020, Сряда

Борислав Сандов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 2.6.20, По TV+ и TV1

Borislav Sandov: #екоминистерството е място за сблъсък на #бизнес интереси и не работи ефикасно, както показва поредицата от #наказателни #процедури от ЕК. Племенник на Тодор #Живков като зам.министър е заменен с досегашната отговорничка за #боклука, срещу която преди време #ГЕРБ протестираше. Случаят със строителството на #тунела при #Кресна показва #лобизма при отношението към #инфраструктурните проекти за което #ЕК отново предупреди #властта в София

⇛ Вижте повече


 • 03 Юни 2020, Сряда

Христо Иванов: Харчи се бюджетен ресурс за политическа поръчка

„Пет години се хаби публичен ресурс за нещо, от което няма вреди, никой не е ощетен. Всичко е метафизика, търси се някой друг, който е подписал, докато аз твърдя, че аз съм подписал. Не знам какви са нови обстоятелства, които са открити“. Това коментира пред БНР Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.

⇛ Вижте повече


 • 30 Май 2020, Събота

"Демократична България" обяви план срещу опасното движение в София

Парадоксално, но новоремонтираните и новоизградените булеварди по-скоро допринасят за увеличаването на произшествията в София. Това се дължи на факта, че дори и новото пътно строителство следва стари възгледи за транспортното развитие на града. В момента през него преминава и транзитен трафик, защото тук се срещат четири магистрали - "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Европа". В същото време не е завършен Околовръстният път и това е причина за допълнително натоварване на трафика.

Това са изводи в в Плана за пътна безопасност на София, изготвен от "Демократична България" и представен през седмицата. В него са заложени политиките, които ще развива през новия мандат групата на обединението в Столичния общински съвет.

⇛ Вижте повече


 • 29 Май 2020, Петък

Христо Иванов: 5 години прокуратурата се хаби с това да сравни 4 подписа

Съпредседателят на „Демократична България“ коментира възобновеното срещу него дело за подписи под 4 заповеди, докато е бил правосъден министър

⇛ Вижте повече


 • 27 Май 2020, Сряда

„Демократична България“ предлага план за пътната безопасност на София

Групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет предлага план за пътната безопасност на София.

⇛ Вижте повече


 • 26 Май 2020, Вторник

Методи Лалов в предаването „Детектор“

⇛ Вижте повече


 • 22 Май 2020, Петък

Разговор с лидерите на Демократична България в специално издание на Отпорна точка

Отпорна точка 3.17

Разговор с лидерите на Демократична България в специално издание на Отпорна точка

⇛ Вижте повече


 • 22 Май 2020, Петък

Методи Лалов в предаването Делници (21.05.2020)

⇛ Вижте повече


 • 20 Май 2020, Сряда

Стела Николова в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 20.5.20, По TV+ и TV1

Стела Николова: от миналото #лято спукана #канализационна тръба излива #фекални води във #Варненското езеро, замърсяването вече обхваща и #залива на града предизвиквайки цъфтеж на #планктона, който умъртвява #рибата. Властите отричат

⇛ Вижте повече


 • 19 Май 2020, Вторник

Христо Иванов в предаването "Разговор": За какво говори появата на Експертен съвет към прокуратурата

Христо Иванов:
Когато властта е другаде, това “другаде” са скритите взаимоотношения между ГЕРБ и ДПС.

Г-н Горанов е представител на скрития участник в управлението на страната - ДПС. Той има ролята на стратегически коалиционен партньор. Останалите партньори биват изхвърърляни като носни кърпички, ДПС остава.

Заявката на Йордан Цонев за управление с ГЕРБ е заявка, че ДПС иска да стане част от публичното лице на това управление.

Този пристъп на дарителска истерия на г-н Пеевски - това е PR. Той харчи тези пари, за да си купи минимална приемливост. С нашите пари.

В една контролирана демокрация, избори се провеждат, за да се валидира определен резултат, а не за да се попитат избирателите.

Всички канали, по които това управление може да бъде заменено по демократичен път са запушени.

От излязлата паметна записка се вижда как се търгува влияние. От нея разбрах защо в последните години не съм гостувал в Нова телевизия.

Един бизнесмен обещава на друг действия на държавен орган. И тези действия се реализират - това е най-интересното.

В закона се отваря вратичка. Г-н Черепа получава възможност да спести едни 700 млн. Част от тях се връщат обратно под формата на финансиране за проправителствената пропагандна радиоточка, каквато е Нова телевизия.

Когато министърът на финансите не е събрал 700 млн. в продължение на години, това е основание моментално да си подаде оставката. Искали сме я многократно от Демократична България.

Държавата създава възможност за отклоняване на средства и те се превръщат във финансиране на власт.

Пари, които са финансирали да бъде избран Гешев и да знае кога да си затваря очите. Гешев, който така и не успя да открие Пеевски в делото КТБ, така и сега не може да открие Горанов в случая с Божков.

Гешев се появява по телевизията с цялата наглост на човек, който знае, че няма кой да го контролира, структурно, конституционно няма.

Не изпитвам никакви симпатии към г-н Божков. Той не разкрива истини. Досега се е ползвал от същата система, а сега има интерес да си спасява кожата.

Идва времето едно поколение от тези назначени милионери да бъдат разчистени.

Една голяма ремонтна операция по фасадата на задкулисието тече в момента.

Г-н Гешев е избран да бъде чистач. Да зачисти едни застояли се фигури, станали твърде видими и разпознаваеми за българския народ. За да дойде момент да ни обявят, че фасадата на демокрацията е обновена.

⇛ Вижте повече


 • 19 Май 2020, Вторник

Ивайло Мирчев: Предложихме безплатна система за безопасност, КАТ отказа

Жертвите по пътищата у нас годишно са над 700. Огромна част от тях нито са пили зад волана, нито са били в нарушение, има пешеходци, деца. В ЕС жертвите по пътищата, изчислени на 1 милион от населението, са в пъти по-малко. Ние сме на второ място отзад напред след Румъния по брой на жертвите. Двете страни са единствените с над 80 смъртни случая на 1 милион души. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ икономистът Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

⇛ Вижте повече


 • 19 Май 2020, Вторник

Трайчо Трайков: Държавата би могла да продава евтино гориво, но едва ли ще печели

Бившият министър на икономиката и енергетиката смята, че влизането на държавата на петролния пазар е различно от това да го контролира

⇛ Вижте повече


Нагоре