Парламентарни избори 2021: Вижте нашите кандидати

Нашите участия в медиите

 • 07 март 2021, неделя

В Пазарджик сме и търсим Пеевски!

Христо Иванов:
🔵 С водача на листата ни в Пазарджик Стефан Тафров и проф. Велислав Минеков търсим Пеевски, който изчезна от листите на ДПС.
🔵 Преди дни двама сенатори от САЩ предупредиха за постоянна корупция, влошаване на медийната свобода и политизиране на правосъдието в България. Отношението към режима на Борисов се променя и това се дължи в огромна степен на протестите.
🔵 Не идва някой отвън да ни спасява. Това е реакция на факта, че има надигане в България.
❗ Прави се опит най-токсичните елементи на режима да бъдат прибрани от сцената - Гешев изчезна, Пеевски не е кандидат-депутат, Борисов обновява листите си. Но дълбоките механизми, които направиха Пеевски и режима на Борисов възможни, още са си на мястото.
❗ Сменят се куклите на конци, но остава същността, че в България властта се концентрира в задкулисни центрове - Сарая, обкръжението на Борисов, и там тя се превръща в пари в чекмеджетата. Тези пари се вадят от нашите джобове - от пенсии, от заплати на учители.
🔵 Нашата активност е променящият фактор, промяната няма да дойде отвън.
✅ На 4 април излезте да гласувате с бюлетина номер 11.

Велислав Минеков:
☢️ Лош знак получихме от Америка. В този комплект е и този юнашки шамар от САЩ за правителството, и липсата на Пеевски от листите на ДПС.
❗ Всичко зависи от активността на гражданите по време на изборите. Ако желаят да продължат с тази мафия, ще имате още много копия на Пеевски, направени на машина.
👉 Пеевски е случайно преминаващ тип, типичен за българската олигархия и за това управление.
☢️ Във всички села, които са част от Пазарджик в Родопите се наблюдава феодализъм. Много стройни структури, изградени пирамидално, откъдето управлението се задава от главата, която е на подчинение.
✅ Със сигурност в държавата ще има промяна след тези избори. Следващата стъпка е тези структури да бъдат разбити веднъж завинаги.
✅ Най-важното е да се събере кураж и да се гласува. Но да се гласува свободно, по дух. Иначе ще е вечна бедност и завинаги децата ще бягат в чужбина.
❗ В тези същите Родопи всеки четвърти го няма в семейството, защото работи на Запад.

Стефан Тафров:
✅ Ние в България определяме сами съдбините си, не чакаме някой отвън да ни каже за кого да гласуваме. Но когато високопоставени представители на най-важния ни съюзник в НАТО ни кажат тревожни неща, трябва да се замислим.
👉 Позицията на двамата сенатори показва, че САЩ са притеснени от случващото се в България.
👉 Ние сме съюзници в НАТО и България става по-важна заради случващото се в Турция с режима на Реджеп Ердоган. Тази позиция идва, за да отрезви българската политическа класа.
❗ Пеевски бе народен представител от Пазарджик за 3 мандата. Резултатът е ниска средна работна заплата, малко инвестиции, намаляващо население, никакъв напредък в образованието.
☢️ Системата на ДПС е по квартали да бъдат подсигурени определен брой гласове за партията. Това държи хората в подчинение.
☢️ Голямата трагедия на този така наречен от Доган етнически модел е, че разчита на крепостното положение на определени малцинствени, религиозни и етнически групи. Те, не по свой избор, се превръщат в крепители на корупцията и бедността.
🔵 Нашата амбиция е да помогнем децата на Пазарджик да се върнат в България, така че бабите и дядовците им да им се радват тук, да не ги гледат само по скайп.
✅ Гласувайте с номер 11 на 4 април. Това е начинът да се запази жива гражданската активност от протестите.

⇛ Вижте повече


 • 06 март 2021, събота

Старт на предизборната кампания на „Демократична България“

За да рестартираме правовия и демократичен ред в България. За да модернизираме радикално нашата страна. За да спрем кражбата на нашето бъдеще. Защото България може много повече. С бюлетина №11 за демократична България.

Христо Иванов:
🇧🇬 България е другото име на надеждата.
🇧🇬 България е онова, което ни обединява. България е това, което ни свързва с миналите генерации, дава ни техния дух, техния смисъл, тяхната воля за държавност.
🇧🇬 България е онова, което ни кара да знаем че утре може да бъде по-добро от днес.
❗ България е нашата надежда, че заедно можем много повече.
✅ За да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие. Идват избори.
🔵 На 4 април, с номер 11 вземете бъдещето в своите ръце. Нека заедно да превърнем надеждата за едно по-добро утро в реалност.
🔵 Голямата България е наш дълг.
🔵 Демократична България си поставя три големи каузи - свободата, модернизацията и законността.
👉 Първата цел на всички политики, които предлагаме е страната ни да се превърне в най-доброто място за отглеждане на деца.
👉 Образованието е вратата към бъдещето. То трябва да е достъпно и качествено. То е инструментът, с който всеки българин и всяка българка може да промени своята съдба.
✅ Ние не просто трябва да си поставим за цел българите в чужбина да се връщат в страната, а България да стига до всяка точка, където има и един българин, който иска да запази връзка със страната.
✅ Тази връзка е това, което ние наричаме Голяма България.

Атанас Атанасов:
🔵 Демократична България е онзи инструмент, който създадохме, за да търсим промяната.
🔵 Миналата година заедно с вас бяхме по площадите на България и искахме оставката на правителството и главния прокурор. Ето, сега идва денят.
✅ На 4 април с легитимния инструмент избори да смъкнем това корумпирано правителство и да търсим промяната в България.
✅ На 4 април с бюлетината номер 11 да потърсим промяната.
❗ Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност. Сложете маска и ръкавици и излезте да гласувате.
🔵 Демократична България е сигурен участник в следващия парламент.
🔵 За да бъдем незаобиколим фактор, се нуждаем от вашата мощна подкрепа. Ще работим за това да променим Конституцията, за да има реално разделение на властите в страната и законът да се прилага еднакво, да важи за всички.

Владислав Панев:
🇧🇬 България има страхотно бъдеще и потенциал. Нашата мисия е да предизвикаме промените.
❗ Необходимо е администрацията, регулаторите и съдебната система да работят качествено в услуга на гражданите
👉 Хората и бизнесът искат няколко прости неща - никой да не се опитва да им краде бизнеса, да ги рекетира през прокуратура, данъчни и др., за да могат да произвеждат и да работят за България.
✅ За мен една от мисиите е да превърнем политиката в България в скучна работа, каквато е тя например в Швейцария.
✅ На 4 април е началото на пътя. Убеден съм, че той ще е успешен за Демократична България, така че да направим страната ни приятно за живеене и за бизнес място.
👉 Около 50 млрд. лева трябва да влязат в България от Европейските фондове през следващите 6-7 години. Това е една огромна сума, която може да модернизира страната в областта на дигиталните технологии, IT, транспорт, енергетика.

Борислав Сандов:
❗ Предстои ни много важен месец и още по-важна дата - 4 април.
✅ Дата, на която ще се определи дали България ще се включи в новата тенденция на модернизация и трансформация, дали ще рестартира истински икономиката си и ще участва в бъдещето на ЕС.
🇧🇬 България има голям потенциал по отношение на горите, земеделието, технологиите, човешкия капитал.
🇧🇬 Нашата Родина е прекрасна, а е време да бъде и добра държава. Държава, изпълнена със смисъл и справедливост, държава, която е добра за отглеждане на деца, която създава благоприятна здравословна среда за правене на бизнес и за живеене.
✅ Време е за тази промяна, която се случва навсякъде по света, да започне да се случва и в България. Нека заедно да го направим.
✅ Зелената трансформация означава не само модернизация. Означава да се откъснем от монополите в енергетиката, да децентрализираме нашата икономика, да създадем благоположение на малките населени места и много нови работни места. Това е политиката, която България трябва да следва.

⇛ Вижте повече


 • 06 март 2021, събота

Александър Симидчиев: Лекарите нямат нужда от политика, колкото тя има нужда от тях

⇛ Вижте повече


 • 03 март 2021, сряда

Христо Иванов: Да заслужим нашата свобода

"Нашите деди са заслужили тази свобода със своята борба за правда. Българската държавност не е случайност, не е прищявка на някой имперски двор от Великите сили", заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по случай Националния празник на България.

"Днес България е свободна, суверенна, европейска страна. Но въпреки това в нея има толкова много неправда, толкова много несвобода, толкова много тирания. Искам да ви пожелая в този ден, в който е положен камъкът на българската държавност, кураж, решителност и да не се поддаваме на отвращението. Да заслужим нашата правда, нашата свобода, да сме достойни за голямата традиция на българската държавност", каза той.

⇛ Вижте повече


 • 02 март 2021, вторник

Александър Симидчиев: Когато искаш промяна, трябва да я започнеш

Когато човек иска някаква промяна, трябва да започне да я прави - така пулмологът д-р Александър Симидчиев обобщи мотивите си да се кандидатира на предстоящите парламентарни избори от “Демократична България”. Симидчиев е водач на листата на коалицията в София област. “Ако мога да перифразирам Платон, ако отказвате достатъчно дълго да влезете в политиката, ще влязат хора, които не искате да са там”, коментира Симидчиев в сутрешния блок на Нова телевизия. Той разказа, че поканата да стане част от листите на “Демократична България” е дошла от съпредседателя на обединението Христо Иванов. 

За неговите приоритети, ценности и виждания и какъв ще е ефектът от влизането му в политиката вижте разговора.

⇛ Вижте повече


 • 27 февруари 2021, събота

Христо Иванов в "Седмицата" по Дарик радио: Можем да бъдем ефективни управляващи

"Амбицията ни е да покажем, че можем да бъдем ефективни управляващи", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването на Дарик радио "Седмицата". Той посочи, че формацията няма да търси самоцелни коалиции и изтъкна, че с действията си досега е поставила бариерен риф между себе си и ГЕРБ и ДПС.

"Участваме на изборите, за да променим България в посока на модернизация, ускорено развитие, достойнство и еднакви правила за всички. Хората разбират много добре, че без еднакъв закон за всички няма просперитет, достойнство и свобода", посочи още Иванов. Той изтъкна, че обединението е готово да работи дългосрочно, защото само така България може да се реформира в дълбочина.

⇛ Вижте повече


 • 26 февруари 2021, петък

Ивайло Мирчев в "Денят с Веселин Дремджиев": Има политически сметки за отварянето на заведенията

Политическата сметка зад отварянето на заведенията от 1 март е в две посоки - да няма напрежение между бранша и правителството, но и за да стане так, че в деня на изборите да има достатъчно уплашени, че ще се заразят хора и те да не отидат до урните. Така Ивайло Мирчев от "Демократична България" коментра в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" плановете на правителството да отвори заведенията на фона на високия брой нови случаи на кронавирус.

Мирчев определи като "актьорски дебют за здравния министър" коментара на Костадин Ангелов, че производителят на ваксини "Астра Зенека" не е спазила уговорка за доставка. "За пореден път се оказва, че план няма и в момента те са в хаос, защото и ваксини вече няма, а възрастните и хрочно болните още не са ваксинирани (...) Тези хора не могат да дори да организират един логистичен процес по ваксинация", коментира Мирчев за нарушаването на ваксинационните фази след пускането на т.нар. зелени коридори и свършването на наличните ваксини.

⇛ Вижте повече


 • 13 февруари 2021, събота

За санирането, което не е саниране, и рестото, което кметове ще връщат на избори

Два милиарда лева бяха похарчени по Националната програма за саниране за поставянето на топлоизолация на 2 хил. жилищн сгради. Това не беше истонско саниране с обследване, разбиване на мазилка, проверка на панелните връзки и заварките им, а парите ще връщат всички данъкоплатци, защото дойдоха със заем от ББР.

“Тези 2 млрд. лв. се дават на кметовете, за да може когато дойдат избори същите тези кметове да върнат рестото на правителството и да направят съответната организация властта да получи гласове”, заяви Ивайло Мирчев във видео от Благоевград, градът първенец по "саниране" по програмата.

⇛ Вижте повече


 • 10 февруари 2021, сряда

За един "кокошкарник" във Варна и отровната корупционна класа

"Показваме ви един дребен пример за тази корупционна класа, която превръща корупцията в политическо позициониране и политическото позициониране в корупция, което винаги обслужва прокуратурата”, коментира Христо Иванов пред имота на майката на Веселин Марешки, където се строи напук на забраната за това в Морската градина във Варна.

⇛ Вижте повече


 • 10 февруари 2021, сряда

Камчийски пясъци - обирът на българското природно богатство

“Това, което виждате, е Българската мечта – мечтата за една страна, в която има красота, в която има ред и всички можем да се радваме на природата. В името на тази мечта ще търсим трайно решение на проблема с Черноморието”, заяви Христо Иванов във видео от Камчийски пясъци.

⇛ Вижте повече


 • 10 февруари 2021, сряда

Христо Иванов в "Здравей, България": Всеки глас е важен, България е там, където има и един български гражданин

"Не е въпросът колко гласове за нас ще дойдат от чужбина. Ние последователно правим усилия да изпълним един голям национален приоритет: навсякъде, където има и един български гражданин, е България. Тази формула изисква българската държава да полага много сериозни усилия да ангажира в изборния процес всеки български гражданин, който иска да гласува”, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в интервю за сутрешния блок на Nova телевизия.

⇛ Вижте повече


 • 10 февруари 2021, сряда

Ивайло Мирчев в "Референдум": Искаме мандат за радикална модернизация на България

В "Демократична България" искаме мандат за управление. Можем да постигнем бърза, радикална модернизация на страната. Имаме 12 основни приоритета, сред тях са съдебна реформа, връщане на регулаторите, промяна на институциите, промяна на Конституцията и сме готови да работим с други формации по тях, за да си върнем страната, както си върнахме плажа на Рсенец, коментира Ивайло Мирчев в предаването на БНТ1 "Референдум".
"Най-важното в момента е да гарантираме честността на изборите. Платформата "Ти броиш" дава тази възможност, търсим 12 000 застъпници.  Запишете се за пазител на вота на tibroish.bg, призова той.

⇛ Вижте повече


Нагоре