Медийни участия

Нашите участия в медиите

 • 04 април 2021, неделя

Излезте и гласувайте!

⇛ Вижте повече


 • 04 април 2021, неделя

Христо Иванов гласува за една България, която може много повече

⇛ Вижте повече


 • 03 април 2021, събота

Излезте и гласувайте!

⇛ Вижте повече


 • 02 април 2021, петък

Иво Мирчев в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 1.4.2021 По ТV+ и TV1

Ивайло Мирчев: резултатите от изборните #протоколи​ ще бъдат, качени веднага и до 03:00​ часа ще има пълен поглед за #вота​, както и за #нарушенията​; от Демократична България имаме три папки с готови #закони​ за новото Народно събрание, #Томислав​ Дончев, както и всички от ГЕРБ, бяга от дебат с нас за провала на е-управлението

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

Христо Иванов за приоритетите на „Демократична България“

✅Големите каузи на Демократична България са свобода, законност и модернизация. Реализирането им минава през съдебна реформа, електронно управление и реформиране на администрацията.

👉Законът трябва да важи за всички.
❌ГЕРБ е асфалтополагаща и стиропорлепяща фирма. Въвеждането на електронно управление изисква капацитет и прозрачност, които те нямат.
❗️Правителството и ЦИК не направиха необходимото да убедят хората, че този път могат да имат по-високо доверие в изборния процес.
❌Машинното гласуване беше въведено по непрозрачен начин. Независимият одит на машините беше отказан със смехотворни аргументи от ЦИК.
❓Видеонаблюдението от броенето на бюлетините е в интерес на всички. Управляващите трябваше да имат най-голям интерес да покажат, че няма какво да крият.
👉ЦИК и мнозинството на ГЕРБ и ДПС водят кръстоносен поход срещу нашите усилия.
🟢В Демократична България действаме за резултати. Платформата “Ти броиш” е такъв пример.
✅Ще имаме застъпници, ще проведем паралелно преброяване, ще публикуваме всички протоколи, за да са достъпни за медиите, и искаме да проведем видеонаблюдение.
❓Не мога да разбера защо продължаваме да чакаме някой отвън като Държавния департамент да ни каже очевидни неща.
❌Структурно главният прокурор е безконтролен. Когато има безконтролна власт, има безконтролна корупция.
✅Ще внесем конституционен проект. В него ще се съдържа лустрация, демократична отчетност на главния прокурор пред парламента и възможности за изчистване на регулаторите.
❓Бойко Борисов трябва да обясни какви са тези шкафчета, за записите, за “Автомагистрали” ЕАД, за заобикалянето на обществени поръчки.
👉Сумата, която авансово се превежда на Автомагистрали надвишава сумата, която реално българският бизнес е получил като икономическа помощ.
❌Кандидат за премиер на европейска България, който не участва в нито един дебат и не е дал нито едно интервю по време на кампания, е абсолютен фарс и подигравка.
❓Каним Томислав на поляната на София Тех парк да си говорим защо няма електронно управление.

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

Отговор на уважаемия г-н Томислав Дончев

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

От зимния сарай на Доган: На 1 април за най-голямата подмяна в кампанията

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

Тол системата - пореден провал на Борисов

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

Атанас Атанасов, кандидат за депутат от КП "Демократична България - Обединение"

"Моята първа инициатива като народен представител ще бъде да предложа ограничение във възможността да се заема поста министър-председател за два мандата или съответно 8 години, както е в САЩ по отношение на президента, който представлява изпълнителната власт"

⇛ Вижте повече


 • 01 април 2021, четвъртък

Христо Иванов в „СТУДИО БАНКЕРЪ“: Борисов се намира между диктатурата и затвора

Отсъства не само лидерски, а какъвто и да било смислен предизборен дебат. Премиерът отдавна е престанал да бъде нормален политически лидер. Управляващите се скриха. Борисов знае, че не може да отговори на въпросите на обществото. Защото ще го питат за чекмеджетата, за записите, коя е Мата Хари, за „Лукойл“, за летище „София“. Той се намира по средата на пътя между диктатурата и затвора. По този начин се държат Лукашенко и Бердимухамедов.

Това заяви във видео интервю за „СТУДИО БАНКЕРЪ“ съпредседателят на „Коалиция за България“ Христо Иванов.

⇛ Вижте повече


 • 31 март 2021, сряда

Христо Иванов на живо пред Свободна Европа

Свободна Европа покани за интервю представители на основните политически сили, за които социологическите агенции дават шанс да влязат в 45-тото Народно събрание.

Има ли път от Росенец до парламента. Христо Иванов от Демократична България на живо в студиото на Свободна Европа. Въпросите задава Полина Паунова.

⇛ Вижте повече


 • 31 март 2021, сряда

Отговор на Борисов и покана към Дончев

⇛ Вижте повече


Нагоре