Манифест

Манифест 
на 
Демократична България 
за рестарт на правовия ред
и радикална модернизация 

Българските граждани ясно виждат как лошото управление, проядено от корупция, забавя силно развитието на България и я държи най-бедна в ЕС. Институциите са пленени. Пачките и кюлчетата в чекмеджетата на властта и замитането им от прокуратурата са емблемата на мафиотския модел на управление на страната.

Ние от Демократична България сме най-радикалната и последователна опозиция на този корупционен модел, който лишава поколения българи от перспектива да градят живота си в свободно и демократично общество. 

Ние вярваме, че България може много повече!      

На предстоящите избори свободните граждани могат да премахнат бариерите пред развитието на България. Могат да гласуват за парламент и ново управление, които носят свобода, законност и модернизация. Могат дадат своя вот за политически представители, които имат волята да отстояват фундаменталните демократични и пазарни принципи за: 

От Демократична България търсим доверието на българските граждани, за да създадем алтернатива на корупционния модел на управление, която да осигури: 

Вярваме, че България може да се движи с много по-висока скорост в развитието си. Да има своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж. 

Хората на България го заслужават!      

Вярваме, че ние, свободните граждани можем заедно да изградим България, отзивчива към мечтите на всяко нейно дете. Милиарди се крадат всяка година. Можем да инвестираме тези пари в отглеждането и развитието на нашите деца. Можем да спрем кражбата на бъдеще. 

Можем да си върнем страната обратно!

За целта Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите. 

Ние имаме ясна визия как да установим върховенство на закона. Знаем как да постигнем устойчиво подобряване на благосъстоянието на българските граждани. 

Това може да се стане като: 

България може да бъде свободна страна. В България може да има честни и справедливи правила, просветени и почтени институции. България може да е страна, която да използва настоящата криза, за да премине на нова скорост и радикално да се модернизира. 

Нуждаем се от честни избори и от истинска промяна, за да отприщим потенциала на нацията. Това е нашето разбиране за дълг и патриотизъм. 

България може много повече!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK