Национална кампания „Ти броиш“: Търсим 12 000 защитници на вота за ЧЕСТНИ и СВОБОДНИ избори
Председател на Демократи за силна България, юрист.

Свързани позиции

 • 12 май 2019, неделя

Националната обиколка на кандидатите в листата на Демократична България продължава в Бургас и Сливен.

Заедно с Радан Кънев, Стефан Тафров, Албена Симеонова, Цецка Бачкова, Сева Памукчиева и Михаил Панайотов на срещата с бургазлии се присъедини и кандидатката от квотата на Зелено движение Даниела Божинова, чиято дъщеря поздрави всички присъстващи със свежо музикално изпълнение. Срещата в Сливен беше под домакинството на зам.- председателя на ДСБ Димитър Сяров. Събитието уважи г-н […]


 • 11 май 2019, събота

Демократична България ще излъчи представители, които да са новото лице на България в Европейския парламент

Двамата съпредседатели на Демократична България – Атанас Атанасов и Христо Иванов гостуваха в „Лице в лице“ по БТВ. Какво свързва Демократична България в едно?   Генерал Атанасов отговори: „Ние сме тези хора, които през 2015 г. напуснаха властта доброволно“, а Христо Иванов добави – „Нашето обединение формално съществува от година – време, за което имаме […]


Предизборна радикализация – властта провокира етническото противопоставяне

Със своето изказване „циганите са станали изключително нагли“, той прикрива откровената безотговорност на властта, по отношение комплекса от проблеми в циганските гета. Това изказване е част от проблема с престъпността и бедността в гетата, а не е част от решението. С годините несменяемият лидер на ВМРО е доказал, че използва всяко избухване на междуетнически искри […]


Сигнал до прокуратурата относно кражба на подземните ни богатства в Куртово Конаре

Днес бяха внесени сигнали в Прокуратурата относно кражба на подземни богатства в особено големи размери и длъжностни престъпления от страна на Министерството на Енергетиката. След като е края на миналата година оповестихме това явно престъпление, не последва реакция от институциите, а нарушителите започнаха да “замазват следите”. Този случай е пример за наложената в страната клептокрация, […]


Българските институции да пазят правата и достойнството на българските граждани

Става дума за публикация от български сайт, възпроизведена на сайта на посолството, озаглавена „По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“. Това е скандално и недопустимо. Чуждите дипломатически представителства не могат да ругаят български граждани под каквато и да е форма. Провокацията на руското посолство идва след като кметът на София Йорданка Фандъкова  разреши […]


Демократична България осъжда руската агресия в Керченския пролив

Припомняме, че с резолюция 68/262 от 27 март 2014 г., озаглавена “Териториалната цялост на Украйна”, подкрепена и от България, Общото събрание на ООН обяви за незаконно анексирането на Крим от страна Русия и по смисъла на международното право Кримският полуостров не е част от територията на Руската федерация. Призоваваме българското правителство да подкрепи суверенитета и […]


Демократична България внесе законопроект срещу коалицията „Лукойл“

Управленската алтернатива на Демократична България внесе в парламента предложения за изменение в законодателството, чрез които могат да се постигнат по-ниски цени на горивата и да се осигури конкуренция в сектора. На внасянето присъстваха съпредседателите на Демократична България – Христо Иванов (Да, България!) и Атанас Атанасов (ДСБ), Владислав Панев (Зелените) и членове от Управленската алтернатива на […]


Повече пари за хората и бизнеса, по-малко за властта

Ние от „Демократична България“ вярваме, че свободата на предприемачеството и държава, която не пречи на бизнеса и хората да създават блага и да инвестират, са ключовете към просперитета на страната. Убедени сме, че финансова политика, основана на стимулирането на частния сектор да се развива без излишни регулации, ще осигури високи европейски доходи и самочувствие на […]


 • 15 октомври 2018, понеделник

Настояваме за незабавно спиране на сделката на община Варна за покупка на „ЦУМ – Варна“ АД

На пресконференция във Варна съпредседателите на „Демократична България“ – Христо Иванов (ПП „Движение Да България“) и Атанас Атанасов (ПП „ДСБ“), Владислав Панев (ПП „Зелените“) заявиха, че предприемат конкретни правни действия с цел незабавното спиране на сделката на Община Варна за покупка на „ЦУМ – Варна“ АД за над 43 милиона лева от Георги Гергов. „Демократична […]

Варна


 • 31 август 2018, петък

Правителството на Борисов трябва да подаде оставка

Управлението на Борисов е в тежка политическа криза, за която той носи лична отговорност. Корупционният модел, укрепен и поддържан от Бойко Борисов, вече трети мандат руши българската държавност. Това са 10 години обслужване на мафията, блокиране на реформи и лобистко законодателство и грабеж на еврофондове! Единственото решение е цялото правителство да подаде оставка и да […]


Медийни участия

 • 22 януари 2021, петък

Ген. Атанас Атанасов – На никаква цена няма да подкрепим политическо правителство на ГЕРБ или БСП

Ген. Атанасов от Демократична България: „На никаква цена няма да подкрепим политическо правителство на ГЕРБ или БСП. Това е категорично“.

⇛ Вижте повече


 • 17 януари 2021, неделя

Атанас Атанасов: Ако искаме промяна, да се мобилизираме и да гласуваме

„Има обществено мнение, че основният инструмент за управление на Борисовата държава е корупцията. Известно е, че на предходни избори управляващите са купували около 300 000 гласа. Това не може да не тревожи участниците в политическия процес. Както се вижда, по всичко личи, че управляващите разчитат на ниска избирателна активност, при която купеният вот ще има много голямо значение за бъдещото мнозинство в парламента“. Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

По думите му, „ако искаме промяна, трябва да се мобилизираме и да отидем да гласуваме“.

„Предстоят различни финансови инструменти и в България ще дойдат около 12 млрд. евро за подпомагане на българската икономика. Не трябва да оставяме отново да бъдат откраднати тези пари... Внушението, че следващият парламент ще бъде нестабилен, че пак ще се ходи на избори, се прави от управляващите и целта е да се потисне избирателната активност“.

⇛ Вижте повече


 • 16 януари 2021, събота

Атанас Атанасов пред Актуално: Управляващите са си подготвили схемите за изборите

#АтанасАтанасов, съпредседател на Демократична България пред #Актуално:"Управляващите са си подготвили схемите за изборите"
✔️Днешните управляващи са си подготвили схемите, по които ще се явяват на избори. Известно е от различни проучвания, че около 300 000 гласа се купуват в България.
✔️Управляващите не се интересуват какво мислят хората и какво се предлага. Те си имат свой дневен ред и си го следват. Вижте по какъв брутален начин отказват да приемат каквито и да било промени в Изборния кодекс.
✔️Гласуването по пощата не може да бъде контролирано - поради тази причина управляващите не искат да го допуснат. На практика те разчитат на ниска избирателна активност, за да може тази чиновническа армия, техните калинки, които са назначени в държавната и в общинската администрация, да решат вота.
✔️Убеден съм, че са си направили сметката колкото се може повече да се ограничи вотът от чужбина - това е в техен интерес.
✔️Борисовата държава направи всичко необходимо да завърши този мандат, за да организира тези избори. В противен случай, ако имаше служебно правителство, нямаше да могат да проработят техните схеми за купуване на гласове.
Гледайте целия разговор във видеото.

⇛ Вижте повече


 • 09 януари 2021, събота

Среща при президента за организацията на предстоящите избори

На консултациите при държавния глава Румен Радев "Демократична България" внесе 7 предложения за гарантиране на правото на глас на всеки български гражданин и осигуряване на безопасни условия на предстоящия парламентарен вот.

⇛ Вижте повече


 • 06 януари 2021, сряда

Атанас Атанасов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 5.1.2021 По ТV+ и TV1

Атанас Атанасов: Демократична България няма да бъдем в коалиция с каквато и да е модификация на #ГЕРБ с и или без #Борисов. #Записът показва истинския нрав и поведение на Борисов - нагло и мутренско. Искаме на #изборите да получим мандат за съставяне на правителство като ще поканим всички, които приемат нашите управленски приоритети.

⇛ Вижте повече


 • 01 ноември 2020, неделя

Ат. Атанасов: Реакцията на държавата трябва да е като при заплаха за националната сигурност

Атанас Атанасов пред БНР:
✔️ За да бъдат изпълнявани определени мерки, хората трябва да имат доверие във властта... Какви мерки можете да прилагате, когато хората ви нямат доверие.
✔️ Бойко Борисов е човек, който не изпитва срам. Дали ще е с редовни, или с предсрочни избори - ерата на Борисов свърши.
✔️ Едрите корупционни скандали в периода на управлението на ГЕРБ са над 70.

⇛ Вижте повече


 • 24 септември 2020, четвъртък

Атанас Атанасов: Колкото повече Борисов говори, толкова губи

„Колкото повече Борисов говори, толкова губи… След дълго мълчание и умуване реши, че трябва да признае, че снимките са направени в неговата спалня. Въпросът е защо компетентните институции не започнат разследване на снимките, на записите?“. Коментарът направи пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

⇛ Вижте повече


 • 22 септември 2020, вторник

ДБ дава Цацаров и Борисов на прокуратурата

Демократична България ще внесе сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу неговия предшественик – Сотир Цацаров, и премиера Бойко Борисов. Повод за това е публикацията в германското списание „Шпигел“, според която Борисов и Цацаров са заговорничили с турското разузнаване за предаването на турски граждани на Анкара след опита за преврат там през юли 2016 година. Авторитетното списание се позовава на депеши на турското посолство в София, до които германските журналисти са имали достъп.

Според съпредседателя на Демократична България – Атанас Атанасов, бившият главен прокурор и премиерът са извършили „престъпление против републиката“ защото са сътрудничели с Турция.

Пред бТВ Атанасов определи изнесените данни като „изключително тежък скандал“ и защото Цацаров „е грамотен юрист“ си е дал сметка за какво става въпрос.

⇛ Вижте повече


 • 19 септември 2020, събота

Демократична България е подготвена и с амбицията да наложи в следващия парламент реформи

Атанас Атанасов пред БНТ:

🔉Коалицията "Демократична България", част от която е ДСБ, ще се яви на следващи избори със самочувствието, че е подготвена и с амбицията да наложи в следващия парламент реформи.

🔉 "Демократична България" ще се бори за това парламентът да осъществява своите правомощия, да контролира изпълнителната власт и управлението на парите.

🔉Единствената цел на управляващите сега е да доживеят до изборите, за да могат те да ги организират и отново да си осигурят нечестна победа

🔊Поставянето в услуга на чужда държава, което Борисов е извършил, е тежко престъпление.

⇛ Вижте повече


 • 15 септември 2020, вторник

Атанас Атанасов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 14.09.2020 По ТV+ и TV1

Атанас Атанасов, Демократична България: Има опасност от нова трагедия от типа на "Белите брези". Знае ли българското #контраразузнаване, ще повдигне ли обвинения Гешев за написаното, според Шпигел, в шокиращите грами на турското посолство в София до външното им министерство в #Анкара. В тях се съдържат категорични данни за тава, че българският премиер #Борисов и тогавашният главен прокурор #Цацаров са се поставили в услуга на #Турция, за да преследват противниците на Ердоган на българска територия. А това е #престъпление против Републиката по българския Наказателен кодекс!

⇛ Вижте повече


 • 13 септември 2020, неделя

Ген. Атанас Атанасов: Борисов ще търси гаранции и то от ортаците си, че може да бъде защитен при слизането от властта

Атанас Атанасов пред агенция Фокус

"Ние от „Демократична България“ ще положим всички усилия да разширим нашата подкрепа и да защитим нашите позиции. Аз твърдя, че това политическо обединение има способността да отстоява позициите."

⇛ Вижте повече


 • 02 септември 2020, сряда

Атанас Атанасов: Операция „Свикване на ВНС“ бе продукт на Борисов и Доган

Искам много дебело да подчертая, че операцията „Свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция“ беше съвместен продукт на Бойко Борисов и Ахмед Доган, коментира пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

Според него тази идея е била лансирана със съзнанието, че няма да се осъществи, но имаше определени цели.

⇛ Вижте повече


 • 31 август 2020, понеделник

Ген. Атанасов: Не бива да допускаме Борисов и неговата кохорта да организират следващите избори

Единственото, с което премиерът се занимава, е да разпределя порциите в онзи тесен кръг от близки до властта фирми, заяви съпредседателят на „Демократична България“

⇛ Вижте повече


 • 15 август 2020, събота

Обръщение на лидерите на Демократична България

⇛ Вижте повече


 • 05 август 2020, сряда

Ген. Антанас Атанасов: Наложително е да се отиде на предсрочни избори

Ако отидем на редовни избори, тези които сега контролират властта, ще си я купят отново, посочи той

⇛ Вижте повече


 • 28 юли 2020, вторник

Атанас Атанасов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 27.7.20, По TV+ и TV1

Атанас Атанасов за #Росенец, новият министър на #МВР, записите на #Борисов, подкрепата за #протестите: управлението на правителството Борисов 3 е корумпирано и компрометирано и никакви ремонти на този кабинет, не могат да бъдат ефективни. Най-достойно за него и полезно за държавата ни било това правителство да подаде #оставка, а #служебното след него да осигури честни избори

⇛ Вижте повече


 • 27 юли 2020, понеделник

Ген. Атанас Атанасов гостува в "Студио Actualno"

⇛ Вижте повече


 • 16 юли 2020, четвъртък

Атанас Атанасов: Основният лобист на Сараите в правителството е Борисов

"Основният лобист на Сараите в правителството е Борисов. Той е доказал, че е много добър политически илюзионист и имитатор. За пореден път се опитва да ни излъже, като имитира разграничаване от Сараите, изваждайки тримата министри, за които има информация, че са посочени от Сараите". Това каза пред БНР съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. Според него премиерът "се е охрабрил" от вчера до днес.

⇛ Вижте повече


 • 13 юли 2020, понеделник

Ген. Атанасов: Борисов с единия крак е вързан за ДПС

Коя прищявка, особено икономическа, на ДПС не е била обслужена от правителството на Борисов, попита той

⇛ Вижте повече


 • 13 юли 2020, понеделник

„Демократична България“ иска предсрочни избори, за да даде „рецепта“ за радикална модернизация на страната

Промяната започва с избори, които трябва да се състоят и да дадат ново начало в един нов парламент, заяви Христо Иванов

⇛ Вижте повече


 • 27 юни 2020, събота

В България няма разделение на властите, оперетата с ГДБОП се разигра, за да се смени ръководството

⇛ Вижте повече


 • 19 юни 2020, петък

Ген. Атанас Атанасов: Борисов се опитва да играе ролята на жертва

Интервю на Диана Янкулова с ген. Атанас Атанасов в предаването „Нещо повече“

⇛ Вижте повече


 • 22 май 2020, петък

Разговор с лидерите на Демократична България в специално издание на Отпорна точка

Отпорна точка 3.17

Разговор с лидерите на Демократична България в специално издание на Отпорна точка

⇛ Вижте повече


 • 13 май 2020, сряда

Ген. Атанас Атанасов: Всички ходове на Бойко Борисов са предизборни

Лидерът на ДСБ прогнозира, че Божков ще предложи акциите на „Левски“ на Борисов, преди това да бъде обявено официално

⇛ Вижте повече


 • 08 април 2020, сряда

Атанасов: Борисов се опита да си измие ръцете с оставки в ББР

От "Демократична България" настояват и министри да поемат своята отговорност

"Позицията на "Демократична България" е, че Бойко Борисов се опита да си измие ръцете с оставката на борда на ББР, но кой ще понесе политическата отговорност? Тя трябва да се носи от тези, които отговарят пряко за работата на банката и на първо място от министъра на икономиката". Това каза пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" във връзка с декларацията им да бъде поета отговорност от ръководството на Българската банка за развитие за случая с отпуснат заем от 75 милиона лева на колекторска  фирма с приходи от 2 хиляди лева. От ДБ настояват и отговорните министри да поемат своята отговорност за това. Според него премиерът Борисов няма ресурса, за да уволни тези двама министри - на финансите и на икономиката.

В предаването "Нещо повече" той коментира, че не може премиерът и министърът на икономиката да не са знаели за това.

⇛ Вижте повече


 • 02 март 2020, понеделник

Отпорна точка 3.8 - Христо Иванов и Атанас Атанасов

Тази седмица в Отпорна точка:

📢 Безпомощна ли е властта да се справи със серията от кризи, че се налага отново да се отклонява вниманието с евтини трикове като ревизия на приватизацията и как ще приключи проверката на прокуратурата в Испания-разговор с лидерите на Демократична България, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

📢 Следващ гост ще бъде икономическият експeрт Евгени Кънев, с който ще разясним аспектите по присъединяването на България към еврозоната и приемането на единната европейска валута.

⇛ Вижте повече


 • 28 февруари 2020, петък

Ген. Атанас Атанасов: Секретно за приватизацията

Като цялостен политически процес, това беше оздравителен процес за българската държава, за да може по-късно България да получи покана за членство в Европейския съюз и НАТО, коментира той

⇛ Вижте повече


 • 17 февруари 2020, понеделник

Атанас Атанасов: Проверката на приватизацията е политическа инициатива

„Възложената на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства е политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и предизборно обещание на Иван Гешев. Това е политически капан за отклоняване на вниманието от съществените проблеми“. Това подчерта пред БНР председател на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

⇛ Вижте повече


 • 13 януари 2020, понеделник

Атанас Атанасов: Нено Димов е жертва на своя кариеризъм

Неговият арест е разпореден от Бойко Борисов, убеден е лидерът на ДСБ

⇛ Вижте повече


 • 04 ноември 2019, понеделник

Пресконференция на Демократична България по повод проведения втори тур на местните избори

Пресконференция на Демократична България по повод проведения втори тур на местните избори.

⇛ Вижте повече


 • 04 ноември 2019, понеделник

Ген. Атанас Атанасов: „Демократична България” има добро представяне в София

"Нашият кандидат (арх. Борислав Игнатов) за кмет в София беше перфектен, "Демократична България" има добро представяне в София - 8 районни кмета и 12 общински съветника в СОС са един много добър резултат", посочи съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов в предаването "Тази сутрин". Нашето влияние в София е осезаемо и ние го увеличихме на база изборите за европейски парламент, каза още той.

⇛ Вижте повече


 • 28 октомври 2019, понеделник

Извънредна пресконференция на Демократична България по повод местните избори

⇛ Вижте повече


 • 22 октомври 2019, вторник

Христо Иванов: Арх. Игнатов е най-добрият кандидат в момента

"Арх. Игнатов е най-добрият кандидат в момента. Той комбинира в себе си няколко качества, които са много важни за нашите избиратели", категоричен е Христо Иванов.

⇛ Вижте повече


 • 15 октомври 2019, вторник

Гласувайте за кандидатите на Демократична България. България може много повече. Номерът е 66.

Гласувайте за кандидатите на Демократична България. България много повече. Номерът е 66.

⇛ Вижте повече


 • 05 октомври 2019, събота

„Демократична България – Обединение“ откри предизборната си кампания във Варна

⇛ Вижте повече


 • 13 септември 2019, петък

Разследването за шпионаж е активно мероприятие на властта, смята ген. Атанасов

⇛ Вижте повече


 • 15 август 2019, четвъртък

Представяне на кандидата на Демократична България за кмет на София

Представяне на кандидата на Демократична България за кмет на София.

⇛ Вижте повече


 • 22 юли 2019, понеделник

Пресконференция на Демократична България

Пресконференция на Демократична България, на която бяха представени основни моменти от коалиционното споразумение на Да, България, Демократи за силна България, Зелено движение за явяване на местните избори.

⇛ Вижте повече


Ген. Атанас Атанасов: Реалността с изтичането на данни е опасна за всички структури

Атанас Атанасов: "Проблемът е политически. Не е нито организационен нито технически. Борисовата държава е в перманентна криза, която се предизвиква от ежеседмични скандали. Коментарите от седмицата навеждат на извода, че това е контролирана операция, проведена от среди близки до властта."

⇛ Вижте повече


Какво се случва в сектор "Сигурност"?

Разговор с Атанас Атанасов във видео поредицата “Избери страна в битката за България с Милен Цветков”.

Какво се случва в сектор "Сигурност"?

⇛ Вижте повече


Нови разкрития за Транспортния проект на Община Пловдив

#НаЖиво от Пловдив.

Извънредна пресконференция на "Демократична България".

Нови разкрития за Транспортния проект на Община Пловдив.

⇛ Вижте повече


Ген. Атанасов: Антикорупционната комисия е ненужен орган

Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България, с коментар за предаването Тази сутрин по bTV: "КПКОНПИ е абсолютно ненужен орган в държавата и той само имитира борба с корупцията, това е един спънат кон. Тази комисия беше създадена, за да се хвърли прах в очите на нашите европейски партньори, че се води някаква борба с корупцията. За да има наистина качествена борба с корупцията, трябва да се реформира и рационализира работата на прокуратурата, която се е превърнала в придатък на изпълнителната власт."

⇛ Вижте повече


 • 21 юни 2019, петък

Ген. Атанасов: Намаляването на субсидиите се прави, за да се увековечат ГЕРБ и ДПС

Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е див популизъм на управляващите, изказа мнение пред БНР ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“.

⇛ Вижте повече


 • 28 май 2019, вторник

Атанас Атанасов: Ние направихме пробив

""Демократична България" е ново политическо обединение, което се яви за пръв път на избори. Фактически "Демократична България" е пробивът на тези избори. Даже президентът го каза, представете си", каза в студиото на "Още от деня" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България", лидер на ДСБ.

⇛ Вижте повече • 27 май 2019, понеделник

Атанасов: Ниската избирателна активност е резултат на отлива на гласове за ГЕРБ

"Това беше първото явяване на избори на политическото обединение "Демократична България" и смятам, че резултатът е задоволителен. Това са гласовете на свободните хора, за което им благодаря. Те ни дадоха надежда и продължаваме напред", коментира в "Тази сутрин" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

"Ако останем без евродепутат, ще бъде незаслужено, защото Радан Кънев и останалите хора от листата направиха една перфектна кампания. Нашите кандидати бяха високообразовани и начетени. За тях участието във властта не е самоцел", коментира още Атанасов.

⇛ Вижте повече


 • 23 май 2019, четвъртък

Атанас Атнасов: Всичко ще се реши в неделя. Подкрепете политическата сила извън крадливата система!

Около една трета от хората, които са решили да гласуват, не казват за кого ще гласуват, подчертава ген. Атанас Атанасов. Какъв е потенциалът на „Демократична България?“ Защо социологическите проучвания показват, че една трета от решилите да гласуват, не признават за кого ще гласуват? Още от същото ли ни трябва в Европейския парламент? Какъв български лозунг е познат в Европейския съюз? Може ли властта да бъде самоцел? Ще изпрати ли „Демократична България“ евродепутати в Брюксел? Какво значение има скандалът в Австрия за България? Българите искат ли да разкарат престъпната схема?

⇛ Вижте повече


 • 21 май 2019, вторник

Атанас Атанасов: "Важно е да гласувате на предстоящите Европейски избори за да смъкнем заедно корумпираната власт"

Премиерът Борисов твърди, че се готви сценарий за Костиброд 2, не знам дали това е вярно, но до нас достигна и информация, че има около 50 000 капарирани ромски гласове от страна на ДПС, които в края на тази седмица, ще решат на кампанията й да ги дадат. Дали на ГЕРБ или на ВМРО. Защото тези избори не са за Европейски парламент. Битката се води за запазване на политическото статукво на страната.
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


 • 10 май 2019, петък

Разговор с лидерите на Демократична България

Епизод 3 от рубриката Избери страна в битката за България с Милен Цветков: Разговор с лидерите на Демократична България Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ) и Борислав Сандов (Зелено движение).

⇛ Вижте повече


 • 22 април 2019, понеделник

Ген. Атанасов: При „Апартамент гейт” става въпрос за пране на пари

„Не може скандалът с апартаментите и терасите да не се окаже влияние върху изборите. При нас има диктатура, но на алчната посредственост“, коментира в предаването „Тази сутрин“ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

⇛ Вижте повече


 • 31 март 2019, неделя

Пресконференция Демократична България за обявяване на водачите на листата за изборите за европейски парламент

⇛ Вижте повече


 • 25 март 2019, понеделник

Извънредно издание на #ОтпорнаТочка

Извънредно издание на #ОтпорнаТочка с участие на съпредседателите на Демократична България – Hristo Ivanov и Атанас Атанасов

⇛ Вижте повече


 • 21 март 2019, четвъртък

Атанас Атанасов: СДС се превърна в управляваща опозиция, нещо като ДПС, но извън парламента

Атанас Атанасов, председател на Демократи за силна България и съпредседател на #ДемократичнаБългария:

"ГЕРБ и СДС нямаха партийни делегации на асамблеята на ЕНП вчера. Предполагам, че причината за това отсъствие е това, че те се чувстват неудобно по тази тема и не искат да я коментират, защото режимите на Орбан и на Борисов си приличат много - по начина, по който се упражнява властта."

"Получи се много специфичен политически оксиморон - СДС се превърна в управляваща опозиция, нещо като ДПС, но извън парламента."

⇛ Вижте повече


Атанас Атанасов: Случаят „Гебрев” компрометира България пред НАТО

„Проблемът е политически, защото за два дни България се компрометира по две линии международно пред нашите партньори, което ще има дългосрочни и трайни негативни ефекти върху България като образ. Стана ясно по скандала „Скрипал – Гебрев”, че ние не сме надежден партньор за опазване на класифицирана информация – тук се разхождат необезпокоявано руски шпиони. Никой не им противодейства. Те (английското разузнаване – бел. ред.) са установили, че ние не сме надежден партньор и оказват политически натиск да се свърши някаква елементарна работа”, коментира Атанасов.

⇛ Вижте повече


Атанас Атанасов: На финала на мандата си Цацаров вече се осветява

Колкото по-малко време остава на главния прокурор, той все повече започва да се изявява като член на правителството и да говори от името на правителството. Щом Борисов има някакъв публичен проблем, Цацаров веднага излиза на амбразурата.

Когато в България по време на управлението на Борисов и в „Борисовата държава“ се заговори за каквато и да е руска връзка, всичко се покрива.

Българската държава системно не развива оперативни способности за противодействие на операциите на руските специални служби на наша територия – това е големият проблем. Проблемът е политически и той е свързан с недоверието на западните партньори към България.

⇛ Вижте повече


 • 02 февруари 2019, събота

Хоризонтите за дясното - Атанас Атанасов

За перспективите пред политическото дясно разговаряме със съпредседателя на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

⇛ Вижте повече


 • 24 януари 2019, четвъртък

Атанас Атанасов в Честно казано

⇛ Вижте повече


 • 07 януари 2019, понеделник

Пресконференция на лидерите на Демократична България

⇛ Вижте повече


Пресконференция по темата "Турски поток"

Пресконференция по темата "Турски поток"

⇛ Вижте повече


Атанас Атанасов: 2 месеца и половина МВР няма главен секретар

Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България, в предаването Тази сутрин по bTV: „Изключително е притеснително да бъде назначен за вътрешен министър човек, за когото има публична информация – вярна или не, непроверена, че е бил охрана на един наркобос”.

⇛ Вижте повече


Пресконференция относно новите опити на правителството да възобнови проекта „АЕЦ Белене” и реакцията на ЕК и ЕП

⇛ Вижте повече


 • 29 ноември 2018, четвъртък

Пресконференция Велико Търново

Очаквайте днес от 17:00 ч. на живо от Велико Търново пресконференция на Демократична България. Ще участват съпредседателите на обединението Hristo Ivanov и Атанас Атанасов, съпредседателят на ПП Зелените Vladislav Panev, както и Георги Ганев, член на Управленската алтернатива на Демократична България с ресор "Финанси".

⇛ Вижте повече


 • 26 ноември 2018, понеделник

О(т)порна точка 34

О(т)порна точка 34:
➡️Стабилизира ли правителството избора на новия вицепремиер, анализ на Атанас Атанасов.
➡️Ще получат ли българите в чужбина истинско право на глас, чрез възможността да гласуват електронно разговор с Антоанета Цонева и Bozhidar Bozhanov, експерти в управленска алтернатива на Демократична България
➡️Поставен ли е край на проекта Белене, след решението на ЕК в отговор на въпрос зададен от евродепутатът на ДСБ и Демократична България - Светослав Малинов / Svetoslav Malinov с директно включване от Брюксел.

⇛ Вижте повече


Предложение на Демократична България за електронно гласуване и гласуване по пощата

Предложението на Демократична България за електронно гласуване и гласуване по пощата.

⇛ Вижте повече


 • 20 ноември 2018, вторник

Атанас Атанасов: Ние изграждаме политически субект, който иска да отстрани това корумпирано управление

Христо Иванов: "От самото начало сме заявили, че сме с отворена врата, че нашите ръце са протегнати за всеки, който иска да застане до нас на ясна опозиция на този управляващ корупционен режим. Ние сме в диалог с всички. Поддържаме много внимателен диалог с всички потенциални свои партньори."

⇛ Вижте повече


Предложения за по-ниски цени на горивата и конкуренция в сектора

Управленската алтернатива на Демократична България внесе в парламента предложения за изменение в законодателството, чрез които могат да се постигнат по-ниски цени на горивата и да се осигури конкуренция в сектора.

⇛ Вижте повече


 • 13 ноември 2018, вторник

Ескалацията на обществено-политическа криза в България

Извънредна пресконференция на лидерите на Демократична България с тема: Ескалацията на обществено-политическа криза в България.

⇛ Вижте повече


 • 09 ноември 2018, петък

О(т)порна точка 32

О(т)порна точка 32:
С Атанас Атанасов, Петър Славов и Иво Божков (Yvo Bojkov).
➡️ Анализ на ген. Атанасов за бюджет 2019,
➡️ Защо Демократична България сезира ЕК за цената на горивата разговоПетър Славов
➡️ Ще има ли фалити на малки магазини заради ремонтите в столицата, разговор с общинския съветник на ДСБ - Иво Божков.

⇛ Вижте повече


 • 29 октомври 2018, понеделник

Атанас Атанасов в "ДЕНЯТ с В. Дремджиев", 29.10.18, TV+ и TV1

Атанас Атанасов:

"Прокуратурата в България действа координирано с властта"

⇛ Вижте повече • 16 октомври 2018, вторник

Атанас Атанасов: Свидетели сме на едноличния режим на Борисов

Атанас Атанасов:

„Бойко Борисов нарежда да се спрат някакви сделки, което означава, че нарежда да се пуснат тези сделки. Свидетели сме на едноличния режим на Борисов”.

⇛ Вижте повече


 • 15 октомври 2018, понеделник

Пресконференция в гр. Варна на тема порочната сделка за покупката на “ЦУМ-Варна” АД (позната на обществеността, като “Дупката”)

Демократична България предприема правни действия за спирането на сделката за над 43 милиона лева! В случай, че сделката не бъде спряна и бъде завършена, Демократична България възнамерява да сезира Европейската комисия за неправомерна държавна помощ.

⇛ Вижте повече


 • 08 октомври 2018, понеделник

Пресконференция: Новите данъчни идеи на властта водят до корупция и бедност.

⇛ Вижте повече


 • 18 септември 2018, вторник

Ген. Атанас Атанасов: Борисов не може да се справи със собствения си екип

Атанас Атанасов:

"В последните дни имаше спекулации, че у нас има пълзящ преврат – разглеждайки процесите, установяваме, че има пълзяща правителствена криза – перманентна, продължаваща. Може ли един министър да даде на съд друг, какъвто беше случаят с Валери Симеонов и Николина Ангелкова. Имаше скандал с неприетите оставки на Теменужка Петкова и Бисер Петков, скандал с Търговския регистър, със застрахователната компания "Олимпик", с избягали затворници. Последва тежка трагедия до Своге, три поискани оставки от министър-председателя, целта на които беше де да се отпуши общественото напрежение. Всички тези обстоятелства показват, че проблемът е в главата на правителство. Борисов не може да се справи със собствения си екип. "

⇛ Вижте повече


 • 15 август 2018, сряда

Атанас Атанасов: Случаят с Бенчо Бенчев показва политически чадър върху престъпността

Атанас Атанасов:

“Случаят с Бенчо Бенчев показа връзката и политическия чадър, който има върху престъпността у нас.”

⇛ Вижте повече


Нагоре