Кремена Кунева

Народен представител

Кремена Кунева е народен представител в 48-ото Народно събрание, избрана от листата на “Демократична България” в 24-и МИР София.

Кунева е съосновател и председател на фондация „За Доброто“ и създател на гражданското движение Проект #задоброто. Тя е граждански кандидат на „Демократична България“.

Нейната кауза са модерно и качествено детско здравеопазване и образование. Емпатията и решителността са първата стъпка, за да премахнем мизерията и унизителното чиновническо отношение към децата ни, казва тя. Зад тази кауза вече стоят хиляди доброволци и дарители.

За 3 години работа 10 педиатрични болнични отделения станаха неузнаваеми: чисти, дружелюбни, оборудвани и обзаведени наново. Средата лекува и променя и децата, и родителите, и лекарите, и медиците.
Кремена, фондацията и доброволците създадоха фонд за децата на починали от ковид лекари и учители. Той дава стипендии на близо 40 деца и това ще продължи, докато навършат пълнолетие.
Пак Кремена е в основата на центъра за интеграция и хуманитарна помощ за бягащите от войната срещу Украйна – почти всички жени и деца.

Кремена Кунева е магистър по счетоводство от УНСС. Напуска позицията финансов директор в една от най-големите аутомотив компании преди година, за да работи изцяло за детските каузи.

Отличена е с няколко награди за лидерство в хуманитарната и доброволческата сфера. Сред тях са награда на Програмата „Най-изявени млади личности на България“ за 2020 – част от световната програма Junior Chamber International, „Будител на годината 2021“ – специалната награда на бТВ радио,  „Посланик на доброто 2021“ на Държавната агенция за закрила на детето, награда на Българския дарителски форум за „Смелост и вдъхновение в дарителството – 2021“, „Златна ябълка 2021“.

 

Свързани новини и позиции

Няма намерени резултати.

Медийни участия

Няма намерени резултати.

Документи

Няма намерени резултати.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK