26 май 2019

Медийни участия

 • 25 Май 2019, Събота

Христо Иванов: Ако искаме да върнем бъдещето в българската политика, трябва да гласуваме за демократите

Кандидатите за евроизборите от листата на „Демократична България – Обединение“ закриха предизборната си кампания в Пловдив с концерт в Капана. Те призоваха с вота на 26 май, да се промени имиджа на страната ни пред Европа.

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Христо Иванов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 22.5.19, TV+ и TV1

Христо Иванов за хиперактивността на #Борисов, който печели време и търси подкрепа от клиентелата на #ГЕРБ, за посочвания като негов приемник Томислав #Дончев, за важните промени след изборите - в #БСП, #прокуратурата и дългосрочността на проекта Демократична България като алтернатива на досегашната въртележка на наследниците на БКП

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Време е за по справедливо разпределяне на средствата по общата селскостопанска политика

„Общата селскостопанска политика ще се определи от следващия Европарламент. Това което искаме да направим, а и имаме подкрепата на малките и семейните фермери, е да променим преразпределението на финансите по един по-справедлив начин. Тези средства трябва да отиват в един много по-широк кръг от хора живеещи на село - тази програма все пак се казва Програма за развитие на селските райони.“

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Евроизбори 2019: Албена Симеонова, трета в евролистата на „Демократична България”

„Имаме най-красивата природа в България, а дишаме най-мръсния въздух, имаме 400 км крайбрежие, но ходим на почивка в чужбина, произвеждаме най-вкусните плодове и зеленчуци, но се храним с боклуци.“

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Трети предизборен диспут по БНТ1

„Нашите кандидати всеки ден са на улицата из цялата страна и разговарят с хората, които открояват като основен проблем корупцията в страната и като част от него – разпределението на еврофондовете. Те не стигат до дребните и средни фирми, до неправителствените организации, до културните организации. Това е много сериозен проблем. Трябва да си близък до властта, за да имаш достъп до еврофондовете. Пътят към подобряването на усвояването на еврофондове е възстановяване върховенството на правото. Ние от Демократична България искаме европейската прокуратура, която в момента се създава, да помогне на България да преодолее тези проблеми. За това ние подкрепяме румънката Лаура Кьовеши за поста европейски прокурор."

⇛ Вижте повече


 • 22 Май 2019, Сряда

Корупционните скандали – петно или катарзис за България?

Предизборен дебат в предаването „Лице в лице”.

⇛ Вижте повече


 • 22 Май 2019, Сряда

България може да бъде на максималната скорост на Европейския съюз

Участието си в Референдум, Радан Кънев, водач на листата на Демократична България с номер 13 и преференция 101 в бюлетина, започна с думите – „ Не искаме да загубим европейската перспектива на България, мястото на България в сърцето на Европа. Имаме критична нужда от алтернатива на един вече десетгодишен модел, който явно не върши работа, провален е. За това работим упорито ние от Демократична България.”

⇛ Вижте повече


 • 21 Май 2019, Вторник

Стефан Тафров: Има криза в политиката на Европа

Г-н Тафров коментира, че трябва да има български евродепутати, които казват истината на нашите партньори. На събитие на БСП ясно се видя, че отпред седи червеният олигарх Георги Гергов, на когото българските данъкоплатци дадоха за дупката във Варна 43 млн. лева. Тази отровна въртележка между БСП и БКП във властта, с открита или нескрита помощ на двата проекта на ДС – на ДПС и на ВМРО, трябва да спре. Алтернативата за тази въртележка е Демократична България.

⇛ Вижте повече


 • 20 Май 2019, Понеделник

Христо Иванов: Институциите в България са в будна кома

⇛ Вижте повече


 • 18 Май 2019, Събота

Панорама по БНТ: Избор за Европа - предизборен дебат

⇛ Вижте повече


 • 17 Май 2019, Петък

И трите формации в „Демократична България“ са с идентични позиции по важните теми

Водачът на евролистата на „Демократична България“ Радан Кънев и Христо Иванов, председател на „Да, България“, коментираха в студиото на „Тази сутрин“, че позициите и на трите формации в обединението са идентични.

Ние сме на едни и същи позиции по най-важните въпроси пред цяла Европа, пред целия континент и пред целия ЕС. Второ, сме на едни и същи позиции по всички важни въпроси на вътрешната политика в България и трето, съюзът на либерали, умерени консерватори от центъра и дясното, е това, което е придвижило Европа през тези 70 години към мир, богатство и към благоденствие, каза Кънев.

⇛ Вижте повече


 • 15 Май 2019, Сряда

Стефан Тафров, втори в листата на „Демократична България – Обединение“

Стефан Тафров, втори в листата на коалиция „Демократична България – Обединение“ за евровота.

⇛ Вижте повече


Нагоре