26 май 2019

Избери страна в битката за България с Милен Цветков

 • 24 Май 2019, Петък

Единственият спасителен път пред България е Демократична България

Дебелите от ГЕРБ, БСП и ДПС са седнали на националната гръд и нацията не може да диша. Някой трябва да ги махне, за да започнем да дишаме свободно. Проевропейското мислене е единственото, което може да поправи нещата в блатото, в което сме затънали, смята Ивайло Нойзи Цветков.

⇛ Вижте повече


 • 24 Май 2019, Петък

Демократична България 13

Драгомир Симеонов: Гласувайте, защото бъдещето на Европа е в нашите ръце, а един ден може да се окаже късно!
Аз гласувам доверието си на #ДемократичнаБългария, тъй като очаквам от кандидатите да представят именно моите убеждения за Европа в Брюксел.

⇛ Вижте повече


 • 24 Май 2019, Петък

Иван Лечев: Единствения начин да излезем от омагьосания кръг, е да отидем и да гласуваме

Единственият начин да излезем от омагьосания кръг, в който сме се завъртели последните 7-8 години, е да отидем да гласуваме. Не отидем ли - нямаме право да роптаем срещу всичко, което ни заобикаля - това каза Иван Лечев в Избери страна в битката за България с Милен Цветков
Според него това гласуване не е за личности, не е персонално, а е за начин на живот, за начин на водене на политика за ръководене на нещата в Европа и у нас.
Да тръгнем към светлината в тунела, а не да си стоим вкъщи.
Ако искаме да променим нещо, трябва да заложим на алтернативата каквато е Демократична България, призова Лечев.

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Христо Иванов: Излез и гласувай, защото така повече не може да продължава

За Христо Иванов, лидер на Демократична България и на Да, Бъгария, всеки глас е решаващ. Нормалните и свободни хора в големите градове тепърва ще кажат искат ли да изпратят ясен сигнал, посочва той.

Защо хората все още се колебаят и каква е задачата на Демократична България?. Какво ще се случи в крайна сметка на изборите на 26 май? Виждат ли хората алтернатива в Корнелия Нинова? Какъв политически инструмент е необходим, за да се постигне промяна в България? Могат ли 20 000 души да обърнат картината на изборите? Какво показва социологията? Какво трябва да решат тези, които все още се колебаят? Инвестицията в Демократична България е инвестиция в правото на избор.. „Твоят глас има власт!“ призовава Христо Иванов.

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Атанас Атнасов: Всичко ще се реши в неделя. Подкрепете политическата сила извън крадливата система!

Около една трета от хората, които са решили да гласуват, не казват за кого ще гласуват, подчертава ген. Атанас Атанасов. Какъв е потенциалът на „Демократична България?“ Защо социологическите проучвания показват, че една трета от решилите да гласуват, не признават за кого ще гласуват? Още от същото ли ни трябва в Европейския парламент? Какъв български лозунг е познат в Европейския съюз? Може ли властта да бъде самоцел? Ще изпрати ли „Демократична България“ евродепутати в Брюксел? Какво значение има скандалът в Австрия за България? Българите искат ли да разкарат престъпната схема?

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Владислав Панев: В неделя ще стане ясно дали България ще притежава реално влияние в Европейския парламент

Трябва да кажем „стоп“ на излишните регулации в Европейския парламент и на европейските комсомолци, смята Владислав Панев, съпредседател на „Зелено движение“. Накъде води сегашният път, по който е поел Европейския съюз? Какво показват социологическите проучвания? Ще бъде ли висока активността на Европейските избори? Дават ли резултат предизборните обиколки? Какво може да се направи за да се променят нещата в оставащите два дена? На какъв език трябва да се говори с хората?

„Демократична България“ може да подпомогне Европа да бъде наравно в конкуренцията с Азия и Америка за бъдещето, е уверен Владислав Панев.

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Илиян Василев: В следващия Европейски парламент депутатите не трябва да бъдат еднотипни

Разговор с анализатора Ilian Vassilev за мястото на България в „схемата Решетников“ и за това, къде е по-важно да се съсредоточат усилията – в това, което ние правим, или в това, което другите правят? Къде е двойното дъно в българския политически и медиен живот – същото ли е да се гласува за ГЕРБ или за Борисов? Кой направи Пеевски? Откъде дойдоха апартаментите на Цветанов? Какъв ще е ефекта от тол-системата и от пакета „Мобилност“ в ЕС за българските превозвачи? Срещал ли се е Бойко Борисов с ген. Решетников и кога? Социалдемократическа партия ли е БСП или болшевишка? Каква е ролята на ДПС и Пеевски в руските енергийни проекти?
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


 • 23 Май 2019, Четвъртък

Цветозар Томов: Все още твърде много хора се колебаят за кого да гласуват, от тези, които са решили за кого да гласуват

Разговор със социолога Tsvetozar Tomovза данните от социологическите изследвания преди изборите и за ефекта от скандалите, заливащи държавата. Какви са дилемите пред колебаещите се? Колко хора всъщност се колебаят за кого да гласуват?
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


 • 21 Май 2019, Вторник

ДАНС е една група пълни любители

В България виждаме само повърхността на корупцията, нямаме институции, способни да я разследват в дълбочина, смята Vladimir Bereanu. Избирането на силен главен прокурор може да ни подтикне да започнем борба с корупцията, която в момента липсва тотално. Институциите се използват за едно нещо – за оневиняване на тези, които са на власт и са крали.
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


 • 21 Май 2019, Вторник

Атанас Атанасов: "Важно е да гласувате на предстоящите Европейски избори за да смъкнем заедно корумпираната власт"

Премиерът Борисов твърди, че се готви сценарий за Костиброд 2, не знам дали това е вярно, но до нас достигна и информация, че има около 50 000 капарирани ромски гласове от страна на ДПС, които в края на тази седмица, ще решат на кампанията й да ги дадат. Дали на ГЕРБ или на ВМРО. Защото тези избори не са за Европейски парламент. Битката се води за запазване на политическото статукво на страната.
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


 • 20 Май 2019, Понеделник

Митко Кърнев: Тези избори не са репетиция. В Европарламента трябва да влязат хора, с които си приличаме

Според музиканта Димитър Кърнев, на предстоящите избори трябва да се гласува и да се гласува за „Демократична България“. За какво ни е необходима демокрацията? Защо са важни изборите за Европейски парламент? Репетиция за местните избори ли са те?

⇛ Вижте повече


 • 20 Май 2019, Понеделник

Мануела Малеева: Целта ми е да накарам повече хора да гласуват за свестни депутати

Разговор с Мануела Малеева, за неуредиците около гласуването и създаването на избирателни секции за българите в чужбина. Какъв проблем може да реши електронното гласуване и защо се отлага от управляващите?

Защо са обезверени хората? Каква е гаранцията, че „Демократична България“ ще бъде по-различна като управляваща политическа сила? С какво име се ползва политиката в България и каква трябва да бъде?
Избери страна в битката за България с Милен Цветков

⇛ Вижте повече


Нагоре