Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате

“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити своя дневния си ред: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.” Това призова в интервю за БНТ водачът на листите на “Демократична България” в Пазарджик и в София област Антоанета Цонева. 

“Ние ще сме такъв коалиционен партньор, който ясно застава зад   ценностите и приоритетите си. Ние сме в коалиция с хората, които са зад нас, за да можем достойно да отстояваме техните интереси и националния интерес”, добави Цонева. И подчерта, че “Демократична България” не може да се коалира с партии, които превърнаха настоящите избори в референдум за излизане от ЕС и НАТО, развявайки фалшиви тези. 

“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева. 

От многобройните си срещи с избиратели в Пазарджишка и в Софийска област политикът от “Да, България” знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. “Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде  добре прицелена тъкмо към хората в нужда. Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на “Демократична България”. И обеща нейната коалиция да е гарант за  чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията”, каза Цонева.

Тя изтъкна, че енергийната криза и инфлацията до голяма степен са  следствие от войната в Украйна. И че вече и най-големите привърженици на Русия разбират с кожата си за какво става дума, когато виждат как хиляди руски мъже се опитват да напуснат страната си, за да не бъдат пратени на фронта и когато Путин шантажира целия свят със закана да използва ядрено оръжие. И е категорична, че България не може да запази неутралитет, защото това е начин да се прикрие същността на войната. “Ние сме член на НАТО и ЕС и заемаме позиция, защитаваща независимостта и границите на Украйна. Не може на Путин да бъде позволено да разруши международния правов ред и да разпокъса една независима страна”, каза Антоанета Цонева.

Тя разказа за пореден опит да бъде саботиран машинния вот. По време на среща с избиратели в събота в центъра на Панагюрище тя и колегите ѝ са използвали за обучение и демонстрационна машина за гласуване, дадена на ДБ от Централната избирателна комисия, и десетки хора са пробвали как се гласува с машина. В един момент обаче се появил  секретарят на общината, разтревожен каква е тази машина и откъде се е появила. “Обясних, че всички партии имат право на такава машина за обучение. Малко преди да си тръгнем обаче получихме обаждане, че трябва да се явим в полицейското управление заради подаден сигнал, откъде имаме машина и как я ползваме”, разказа Цонева. 

След като показали на служителите на реда приемно-предавателния протокол от ЦИК за машината си тръгнали. Но в неделя кметът на община Панагюрище Никола Белишки от ГЕРБ изказал в местната преса тревогата си как се съхранява машината. “Това показва как ГЕРБ не познават Изборния кодекс. В парламента ГЕРБ до последно искаха да влезе и хартиеното гласуване, сега го виждаме и на местно ниво”, коментира Цонева.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. “Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени”, каза Цонева. 

По думите й, продължават изборните проблеми и в смесените райони. Тя   и нейни колеги огласиха множество манипулации на предишните избори с подвижните урни, за които се записват хора с фалшиви или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове. Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от къщи. В петък в Батак кандидатите и юристите на ДБ постигнаха съдебен пробив срещу неспиращите опити на ДПС да контролира вота, като заобикаля машинния вот и неправомерно разширява вота с подвижни урни. Административния съд в Пазарджик отмени разрешение на областния управител за необосновано разрешение за вот с подвижни кутии в Батак.

Новини и коментари

<strong>Атанас Славов: ГЕРБ се правят на най-големите натовци в България, но няма да получат индулгенция за безобразията си във вътрешната политика</strong>

Атанас Славов: ГЕРБ се правят на най-големите натовци в България, но няма да получат индулгенция за безобразията си във вътрешната политика

Божидар Божанов: ГЕРБ, ДПС и БСП трябва да отговарят за вероломството срещу Изборния кодекс

Божидар Божанов: ГЕРБ, ДПС и БСП трябва да отговарят за вероломството срещу Изборния кодекс

<strong>Ивайло Мирчев: Можем да минем и към гласуване с бобени зърна</strong>

Ивайло Мирчев: Можем да минем и към гласуване с бобени зърна

<strong>ДБ внесе законопроект, с който правителството може да поеме контрола над “Лукойл Нефтохим Бургас”</strong>

ДБ внесе законопроект, с който правителството може да поеме контрола над “Лукойл Нефтохим Бургас”

ДБ внeсе в парламента декларация за обявяване на гладомора в Украйна през 1932-1933 г. за акт на геноцид

ДБ внeсе в парламента декларация за обявяване на гладомора в Украйна през 1932-1933 г. за акт на геноцид

<strong>ДБ и ПП призовават гражданите на протест довечера пред парламента срещу изборната кражба</strong>

ДБ и ПП призовават гражданите на протест довечера пред парламента срещу изборната кражба

Всички новини

От медиите

Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме след „Лукойл“, трябва да бъдем активната страна

Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме след „Лукойл“, трябва да бъдем активната страна

Божидар Божанов: Не е ясно дали машините ще работят с новия вид хартия

Божидар Божанов: Не е ясно дали машините ще работят с новия вид хартия

Ивайло Мирчев: Не е лошо да се направи проверка от НАП на "Лукойл"

Ивайло Мирчев: Не е лошо да се направи проверка от НАП на "Лукойл"

Всички видеа
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK