Александър
Драгомиров Денев
12

Шумен - преференция №103

Александър Денев е главен специалист в Комисията за защита от дискриминация, където работи като регионален представител за София област. Занимава се с разрешаване на случаи на дискриминация: превенция и работата с институции и обществени учреждения за преодоляване на различни форми на дискриминация. Има опит в общинска администрация като главен специалист, инспектор по изпълнението на общински наредби. 

Образование: Магистър по „Маркетинг“ от ВСУ „Черноризец Храбър“, бакалавър по „Туризъм“ от Шуменски Университет „Епископ Константин Преславски“. Има специализации по програма „Еразъм“ по психология и по предприемачество. 

Александър е роден и израснал в Шумен. Член на Зелено движение

Александър смята, че за да се демократизира държавата и да останат младите хора в нея, на първо място е необходима радикална реформа в съдебната система, така че всеки гражданин, дори в най-малкото населено място, да може да разчита на справедливост и спазване на правилата. Друг основен приоритет за Александър е реформиране на политиката към малкия бизнес – да се изработят такива правила, че стартиращите семейни фирми и млади предприемачи да могат да разчитат на адекватно финансиране и подкрепа.  За да се реализират тези приоритети, Александър ще работи за политики за граждански контрол над съдилищата и най-вече за контрол върху прокуратурата, за ясни правила в подкрепа на малкия бизнес и за „позеленяване“ на България. 

“България може да бъде модерна, зелена и иновативна. Просто трябва да се справи с корупцията!”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK