Александър
Емилов Колев
25

Перник - преференция №107

Александър Колев е завършил езикова гимназия с немски език в родния си град Монтана. Дипломирал се е като електроинженер в Технически университет, София със специалност „Електроснабдяване на промишлени предприятия“. През 1993 г. добива магистърска степен от ФАГИОПМ “Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт“ със специалност “Индустриален мениджмънт”.

От 1999 г. до днес заема висши управленски позиции в няколко промишлени предприятия с чуждестранно участие в различни браншове на българската индустрия. В последните 6 години управлява високотехнологично производствено предприятие в Перник, част от глобална корпорация.

Член е на Изпълнителния съвет на местната организация на „Да България!“ в Перник, противник на корупционните практики в администрацията и бизнеса. Негов приоритет е подобряването на законовата и административната среда за създаване и упражняване на бизнес с акцент върху подкрепата за малките и средни предприятия и на устойчивия социално-отговорен бизнес с висока добавена стойност. Убеден е, че както България, така и Перник може и заслужава много повече. Женен, с две дъщери и един внук.

 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK