Александър
Иванов Иванов
11

23 МИР - преференция №117

Александър Иванов Иванов (с творчески псевдоним Съни Сънински) е кандидат за народен представител от 23 МИР в град София, от гражданската квота на партия „Да, България!“. Той е български режисьор, продуцент и общественик, който от години работи за популяризацията на българската култура пред туристите и гостите на България, както и на българското изкуство извън границите на страната. Има дългогодишен опит в изграждането и управлението на проекти, свързани с културния туризъм, европейски проекти в областта на международно сътрудничество, както и проекти в областта на образованието и театъра. Той е създател на експозицията от макети “България на длан”, обиколила много градове в страната и чужбина и посетена от стотици хиляди души.

Освен като режисьор на популярни спектакли и гост в много български театри, Александър Иванов участва активно в изграждането на важни за страната ни културно-образователни проекти. През последните няколко години се е посветил изцяло на изграждането на национален парк с макети на открито, който да бъде “визитната картичка” за културно-историческото ни наследство. Създател на “Образователен театър” в България, Мобилен екскурзовод и “Новия символ на София”, активен участник в различни граждански инициативи и комитети, свързани с културния туризъм и управлението на сектор “Култура”.

Александър Иванов ще работи за увеличаване на бюджета за култура над 1% от БВП; за създаване на културна “линия“ във всяко българско училище чрез изграждане на предмети по изкуствата, спорта и културни кръжоци, които ще се обединят от национален ученически конкурс. Само чрез мащабна и повишена ангажираност на децата и подрастващите в областта на културата и изкуството, като част от образователната ни система, нацията може да повиши качествено своето интелектуално, а от там и икономическо състояние

Ще работи за прозрачна медийна среда, свобода на словото и за промяна на закона за меценатството, който да даде възможност за допълнително финансиране на сектор култура и повишаване на престижа и качеството на работещите в културния сектор.

Да си българин в България отново е на мода.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK