Асен
Николаев Чолаков
25

Смолян - преференция №104

Асен Николаев Чолаков, строителен инженер и експерт по енергийна ефективност и ниско енергийни и пасивни сгради. Роден е на 5 октомври 1986 г. в гр. Девин.

От 2019 г. е съосновател и съсобственик на фирма за производство на нискоенергийни сглобяеми дървени къщи, като паралелно с това работи като специалист на свободна практика. През 2011 година завършва магистърска степен по “Строителство на сгради и съоръжения” в Университета по архитектура, строителство и геодезия, гр. София, след което през 2012 година започва работа като експерт по строителството в Община Рудозем.

От 2013 до 2016 година следва в Датския технически университет в Копенхаген, откъдето през 2016 г. получава магистърска степен по архитектурно инженерство с профил “Енергиен дизайн”. През 2018 година успешно полага изпит и е сертифициран като дизайнер на пасивни сгради от Института за пасивни сгради в Дармщат (Германия).

Член на “Да, България!”.

Женен с 1 дете.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK