Борислав
Димитров Сандов
25

Монтана - преференция №101

24 МИР - преференция №102

Борислав Сандов е изявен природозащитник на национално и международно ниво. Работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика. Той е Съпредседател на Зелено движение и член на Председателския съвет на Демократична България.

Завършил е Софийски Университет “Св. Климент Охридски” в специалност География и е специализирал в направление Изменение на климата и управление на води. Участва активно във всички популярни природозащитни кампании от последните 15 години. Бил е Зам.председател на Студентски съвет към Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Понастоящем е Координатор за България на Европейска гражданска инициатива за защита на пчелите.

Борислав Сандов ще работи за преход към нисковъглеродна и зелена икономика, в синхрон с европейските и глобални политики. Каузите за опазване на природното и културното наследство и за устойчиво развитие на България ще имат своя автентичен представител в Народното събрание. Енергийният преход към възобновяема енергия и трансформацията към биоземеделие, чиста храна и опазване на пчелите ще заемат централно място в работата на Борислав Сандов. Той ще положи усилия и за трансграничното сътрудничество, по-доброто бъдеще за децата и следващите поколения, с политики в областта на образованието и младежките политики.

Борислав е роден в град Мадан и е израснал в Родопите. От 20 години живее в София.

“България трябва още повече да се отвори към света и покаже своите достойни хора, красива природа и богато културно наследство!”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK