Борислав
Димитров Сандов
30

Монтана - преференция №101

25 МИР - преференция №102

Борислав Сандов е изявен природозащитник на национално и международно ниво. Работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика. Той е Съпредседател на Зелено движение и член на Председателския съвет на Демократична България. Народен представител в 45-ото Народно събрание, член на временната комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов.

Завършил е Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ в специалност География и е специализирал в направление Изменение на климата и управление на води. Участва активно във всички популярни природозащитни кампании от последните 15 години. Бил е Зам.-председател на Студентски съвет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Понастоящем е Координатор за България на Европейска гражданска инициатива за защита на пчелите.

Борислав Сандов ще работи по следните приоритети в следващото Народно събрание:

  • Преход към нисковъглеродна и зелена икономика, в синхрон с европейските и глобални политики.
  • Опазване на природното и културното наследство и за устойчиво развитие на България.
  • Енергиен преход към възобновяема енергия и трансформацията към биоземеделие, чиста храна и опазване на пчелите.
  • Трансгранично сътрудничество, по-добро бъдеще за децата и следващите поколения, с политики в областта на образованието и младежките политики.

Борислав е роден в град Мадан и е израснал в Родопите. От 20 години живее в София.

“България трябва да се отвори още повече към света и да покаже своите достойни хора, красива природа и богато културно наследство!”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK