Борислав
Георгиев Ганчев
12

23 МИР - преференция №110

Борислав Ганчев е адвокат и главен асистент по граждански процес в СУ „Св. Климент Охридски“, доктор по право. Заместник-министър е на правосъдието на Република България при министър Надежда Йорданова в правителството на Кирил Петков (2021-2022).

Борислав е роден през 1984 г. в град Елена, където завършва средното си образование. Получава магистратура по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2018 г. защитава успешно и докторска степен в направление „Граждански процес“.

От 2010 г. е адвокат в Софийската адвокатска колегия, като практикува активно адвокатската професия главно в областта на търговското и гражданско право. От 2014 г. е асистент по дисциплината „Граждански процес“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а от 2019 г. е и главен асистент по дисциплината в катедра „Гражданскоправни науки“. Автор е на една монография, участва като съавтор в няколко сборника, има публикувани над 20 статии.

Учредител е на движение “Да, България”, член на Националния съвет на партията, както и член на Изпълнителния съвет на местната организация в район „Младост“, гр. София.

Борислав е убеден, че вярата в правосъдието и липсата на корупция може да ни кара да се чувстваме сигурни и щастливи, да засили стопанската ни инициатива, да привлече чужди инвестиции, да задържи младите хора в България.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK