Божидар
Тодоров Радев
25

Добрич - преференция №103

Божидар Радев е юрист по професия и земеделец. Работи в адвокатска кантора и управлява земеделски бизнес, към този момент основно в сферата на етерично-маслените култури. Участва в разработване на програма за реформа в съдебната система, във варианти със и без конституционни промени. Член е на ръководството на ДСБ Добрич.

В следващия парламент ще работи основно в направленията на неговата юридическа и земеделска експертност, а именно – за прекъсване на корупционните канали чрез въвеждане на необвързана и независима прокуратура и съдебна система, както и за премахване на безконтролната и безотчетна власт на Главния прокурор, чрез промяна в начина на избирането му и чрез промяна във Висшия съдебен съвет.

Божидар ще работи: за прекъсване на корупционните канали и в направление Европейски фондове и Европейски програми; за облекчаване на административната тежест на земеделските производители и ограничаване на средствата към едрите земеделци с цел запазване на добра и конкурентна средна класа; за стимулиране на сектор животновъдство и пчеларство – западащи сектори, имащи нужда от модернизация и подкрепа, за да достигнат най-малко до средноевропейски нива,за да може крайният продукт да бъде конкурентноспособен.

Божидар е роден в гр.Добрич,на 34г. Учил е в Езикова гимназия.След завършване на средното образование живее в гр.София,където учи Френска фиология, която в последсвие прекъсва,премества се във Варна развива земеделски бизнес и завършва право.Владее френски и английски език,семеен с едно дете.

„За да помогаш на държавата и обществото,първо трябва да надграждаш себе си”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK