Даниел
Михайлов Неделчев
12

25 МИР - преференция №126

Даниел Неделчев е социолог и политолог. Собственик и управляващ съдружник в компания, работеща в сферата на визуалните комуникации и дигиталния маркетинг, с дългогодишен опит и утвърдени позиции на пазара. Изпълнява и реализира успешно проекти, свързани с позиционирането на продукти и услуги в променящата се към дигитализация бизнес среда. Член е на Националния съвет на „Да, България!“.

Магистър по „Политически мениджмънт“ и докторант в катедра „Политология“ на Софийския университет, Даниел успешно съчетава бизнеса с политическата ангажираност. Той работи за създаването на „Български манифест за Европа“, който поставя и началото на “Демократична България”. Организира и провежда вътрешните избори за кандидати на “Да, България!” в общата листа на “Демократична България” за изборите за Европейски парламент през 2019 г. Организира изборни секции в Гърция за същите избори, като лично става председател на секцията в Никити, отличила се с изключително високия брой гласували български граждани – 734. Създава и реализира успешни кампании, като „Демократично Кафене“ и „Демократична България на две колела“, които се радват на голяма популярност.

По време на последното редовно 47-о правителство с минисър-председател Кирил Петков, Даниел Неделчев поема поста на Парламентарен секретар на новосъздаденото Министерство на електронното управление. Работи активно по законодателните инициативи, свързани със създаването МЕУ, и по теми, като борбата с дезинформацията, пропагандата и модерацията на съдържанието в социалните мрежи.

Даниел поставя пред себе си въпроса за равенството – равенството на всички български граждани пред закона и във всички сфери на социалния живот. В следващия парламент той ще работи за дигитализация и електронизация във всички сфери на взаимодействието между гражданите и институциите. Важна тема за него е и образованието – развиването на дигитални умения и компетенции, както и стимулирането на критично мислене и умения за боравене и анализ на информацията от младите хора.

Даниел е роден и израснал в София, в квартал Връбница 2, където учи, живее и работи.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK