Делчо
Лазаров Камарски
12

23 МИР - преференция №122

16 МИР - преференция №122

Делчо Камарски е роден в град Карлово, но израснал в град Съединение, където завърша основното си образование в СОУ Христо Ботев – гр. Съединение.

Възпитаник е на в Пловдивския строителен техникум, днес ПГСАГ – Арх. Камен Петков в гр. Пловдив със специалност геодезия. Малко преди завършването си през 2008 г. започва и професионалния си опит в областта на геодезията.

Продължава висшето си образование продължава в университет по строителство архитектура и геодезия със специалност геодезия, който завършва през 2014 г, получавайки степен магистър Инженер-Геодезист със специализация Геоинформационни технологии.

Дипломната работа, която защитава е на тема „Достъп и структуриране на налични пространствени данни за Национален парк Централен Балкан“. През годините е вземал активно участие и съм отстоявал позициите си по темите, които касаят геодезическия бранш. През 2016 година взема участие в изготвянето на предложения за подобряване на обществените поръчки отправени към АГКК /Агенция по Геодезия Картография и Кадастър/ от името на СГЗБ /Съюза на Геодезистите и Земеустроителите в България/.

През 2017-та година взема участие в Учредителното събрание на Движения Да, България, след което насочва гражданската си енергията в работата на Движението.

Правоспособно лице в дейностите по кадастъра в регистъра по ЗКРИ/Закон за Кадастъра и Имотния регистър/.

Делчо е член на КИИП /Камара на Инженерите в Инвестиционното Проектиране/ гр. София, секция ГПГ /Геодезия и Приложна Геодезия/ с Пълна Проектантска Правоспособност.

Съветник към министерството на Електронното управление по въпросите свързани с дигитализацията в инвестиционното проектиране и строителството, по времето на кабинета Петков.

Към момента е ръководител на геодезическия отдел в проектантско бюро.

Споделя съдбата на много съграждани от поколението си с родители зад граница, но въпреки това споделя, че винаги е вярвал, че трябва да остане и да се бори за по-добро бъдеще тук. Вярва, че можем да превърнем страната си в сигурен, спретнат и уютен дом.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK