Деница
Петрова Кандиларова
23

Силистра - преференция №105

Деница Кандиларова е кандидат на „Демократична България“ в област Силистра, където е родният й град, както и в област Перник. Тя винаги е била дейно свързана с търсенето на решения в областта на екологията и опазването на околната среда. Нейната активна гражданска позиция по тези теми е известна, а тя самата и нейното семейство са неразривно свързани със земеделието.

В следващото Народно събрание Деница ще работи в подкрепа на защитените територии, горите, язовирите и въздуха – сфери, които са пренебрегвани систематично от години. Ще насърчава земеделието и животновъдството, за да станат по-конкурентни.

България продължава да е сред държавите членки с най-много смъртни случаи, дължащи се на замърсяването. Градското население е изложено на количества микрочастици, които не са сравними с никоя друга столица в Европейския съюз. Наложително е да се приемат регулации за намаляване на замърсяването на въздуха в големите градове, както от автомобилите така и от градския транспорт, чрез системи за стимулиране или санкциониране.

България е съдена многократно и плаща санкции за индустриалните замърсители на въдух.

„Качеството на живот зависи не само от материалната обезпеченост, а и от това, което всички делим – природните ресурси! В каквото и жилище да живеете, какъвто и стандарт на живот да поддържате – всички дишаме един въздух. Всички имаме общи водни ресурси. Всички се храним с продукти от една и съща земя.“

Основни акценти в програмата на Демократична България относно тези посочени приоритети са:

  • Разширяване на системите за мониторинг на въздуха и свободен достъп на гражданите до тях.
  • Електрификация на градския транспорт и поставяне на зарядни станции за електромобили на територията на пътната мрежа на цялата страна.
  • Актуализация на сакциите и засилен контрол на индустриалните замърсители на въздух, почви и води.
  • Опазване на биоразнообразието и водните екосистеми.
  • Планиране с оглед на устойчивостта на цялостната хранителна система в България (включително къси хранителни вериги за доставки, разнообразяване на производството, възвръщане на местните сортове и породи, поощряване на продуктите с добавена стойност, а не производството и износа на евтини суровини). Това включва не само продукцията на суровини и храни, но и се отразява върху опазването на основните ресурси за земеделието като води, реки, почви, биоразнообразие и климат.

Проблемите са много.

Предложените решения и възможности още повече!

„Няма да влизам в обяснения за всички други абсурди относно образование, корупция, съдебна система, здравеопазване, култура, инфраструтура и още, и още. За тях ще говорим през идния месец!“

България може много повече.

Гласувайте за Деница Кандиларова с бюлетина 11 и с преференция 105 в 20 МИР (Силистра) и преференция 107 в 14 МИР (Перник).

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK