Деян
Росенов Пейчев
25

Разград - преференция №108

Деян Пейчев е IT специалист. Работи в отдел „Образование и спорт“ в общинската администрация в Разград. Системен администратор на платформата G Suite в Google Workspace, която свързва в облак детските градини в община Разград.

Учредител и председател на Местната организация на „Зелено движение“ в Разград. Кандидат за общински съветник на местна коалиция „Демократична България“ на изборите през 2019 година.

Учи в РУ „Ангел Кънчев“, специалност „Инженер – интернет и мобилни комуникации“. Граждански активен, той подкрепя каузите за чиста природа, устойчив климат и зелена икономика. През 2020 година застана начело на протестите в Разград против правителството на Бойко Борисов, а негова подписка срещу замърсената атмосфера в града бе подкрепена от над 1100 граждани.

Деян е много популярен и обичан като разказвач на визуални истории в социалните мрежи. Влогър с ясни политически и граждански убеждения и принципи, той е следван и подкрепян от хиляди млади хора в областта и страната.

Като народен представител Деян Пейчев ще бъде всяка седмица сред избирателите си. Ще поставя проблемите на хората в пленарната зала, като ще иска правителството в лицето на премиера и министрите да отговарят на българските граждани, които са работодатели на властниците и се издържат с парите на работещите хора.

Ще бъде сред инициаторите на промени в Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците, за да престане България да е сметището на Европа, а да има чисти въздух, вода, почви, храни.

Деян е от поколението на милениумите и се чувства в кожата си както в реалната, така и във виртуалната среда. Приятелите му го познават като много витален събеседник, но и като запален геймър. Той е баща на едно дете и всяко свободно време посвещава на семейството си.

Девиз:

„Бъди зелен, за да има утре!“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK