Димитър
Евгениев Димитров
25

София Област - преференция №114

24 МИР - преференция №110

Димитър Димитров е писател, екскурзовод, младежки обучител и автор в най-голямата дигитална медия изцяло за позитивна и конструктивна журналистика в България – „Успелите“. Участвал е в създаването и развитието на проекти и организации в сферата на туризма, образованието, културно-историческото наследство и младежките политики. Бил е български младежки делегат към ООН за периода 2015 – 2016 г., както и част от Community Solutions Program на Държавния департамент на САЩ през 2018 г. В рамките на кабинета „Петков“ Димитър получава доверието на „Демократична България“ като съветник в Министерство на външните работи. От юли 2022 г. насам той активно се ангажира с образованието и интеграцията на украински ученици с бежански статут в България.

Димитър е бакалавър по политология от университета „Кингстън“ в Лондон и магистър по теория и история на международните отношения от Лондонското училище по икономика и политически науки. Магистърската му работа е отличена с най-висок резултат в историческия департамент на университета. От 2013 г. до днес Димитър е граждански активен и разпознаваем в отстояването на различни каузи, сред които дистанционното гласуване за българите в чужбина, опазването на Пирин и отвоюването на завладяната държава от модела Борисов – Пеевски – Доган. През 2020 г. Димитър влиза в класацията „40 до 40“ на Дарик радио.

Основните приоритети на Димитър в следващия парламент включват:
отстояване на българския национален интерес чрез адекватното позициониране на България по оста Запада – Русия;
военна и хуманитарна подкрепа за Украйна, българите там и бежанците тук;
проактивна външна политика в Европа, Западните Балкани и Африка;
модернизиране на българската армия;
присъединяването на България към ОИСР, Шенген, еврозоната и Европейската космическа агенция;
ограничаване на политическото и икономическо влияние на Кремъл у нас.

Димитър вярва, че всяко българско дете заслужава достъп до качествено и съвременно образование, което развива умения, потенциал и ценностна система. Освен за образователна реформа, Димитър ще работи за устойчив туризъм, опазване на културно-историческото наследство, на околната среда и в частност на българските планини.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK