Димитър
Евгениев Димитров
30

24 МИР - преференция №110

Димитър Димитров е писател, екскурзовод, младежки обучител и автор в най-голямата дигитална медия изцяло за позитивна и конструктивна журналистика в България – „Успелите“. Участвал е в създаването и развитието на проекти и организации в сферата на туризма, образованието, културно-историческото наследство и младежките политики. Бил е български младежки делегат към ООН за периода 2015 – 2016 г., както и част от Community Solutions Program на Държавния департамент на САЩ през 2018 г.

Димитър е бакалавър по политология от университета „Кингстън“ и магистър по теория и история на международните отношения от Лондонското училище по икономика и политически науки. Магистърската му работа е отличена с най-висок резултат в историческия департамент на университета. От 2013 г. до днес Димитър е граждански активен и разпознаваем в отстояването на различни каузи, сред които дистанционното гласуване за българите в чужбина, опазването на Пирин и отвоюването на завладяната държава от модела Борисов – Пеевски – Доган. През 2020 г. Димитър влиза в класацията „40 до 40“ на Дарик радио.

Димитър вярва, че всяко българско дете заслужава достъп до качествено и съвременно образование, което развива умения, потенциал и ценностна система. Освен за образователна реформа, Димитър ще работи за устойчив туризъм, опазване на културно-историческото наследство, на околната среда и в частност на българските планини. Сред приоритетните за него теми попадат българите в чужбина, медийната свобода, както и последователната, проактивна и ефективна външна политика. Димитър е запален планинар и пътешественик, живял в четири различни държави.

Работата ме е срещала с различни министри, президенти, посланици и бизнесмени през годините, но нищо не е по-смислено, зареждащо и предизвикателно от образователните дейности с български ученици и младежи.