Димитър
Красимиров Петрушев
23

Ловеч - преференция №106

Габрово - преференция №107

Димитър Петрушев e икономист и член на “Зелено Движение”. Основател е на Проект “Наеми дърво”, с над 15 години стаж в публичния и неправителствения сектор в сферата на Местно икономическо развитие, Управление на инвестиционни и социални проекти в Община Стражица. Занимава се с развитие на местни общности, икономическа интеграция на социално маргинализирани общности на Балканския полуостров в ЦМЕДТ “Амалипе”, оптимизация на системи за разделно събиране на отпадъци в общините Кнежа, Горна Малина и Сухиндол.

Кандидатства за възможността да бъде част от екипа на бъдещото Народно събрание с ясната ангажираност и убеденост в либералните и демократични принципи. През последните над десет години се занимава с реализирането, макар и на локално ниво, на политики, свързани с опазване на околната среда, интеграция на социално уязвими групи и активно гражданско общество. Смята, че с участието си в екипа ще може да помогне за реализиране на основните ценности като – чиста околна среда, върховенството на закона, минимизираните административни тежести за бизнеса и активното гражданско общество.

За него е важно да се създаде основа за гражданско образование и информиран избор за всеки един член на нашето общество. Важен аспект е и въвеждането на регионални политики, съобразени със спецификата на всеки регион, община или населено място. Мотивиран е и от вярата, че има възможност за реализация и нормален живот във всяка една точка на нашата страна, стига това да бъде на основата на ясни правила, предвидимост, устойчивост, ангажираност и отговорност.

Членува в настоятелствата на три читалища на територията на областта, при наличие на свободно време участва в самодейни театри и танцови състави. Разработвал е програми за МИГ Лясковец-Стражица, МИГ – Кнежа – оценител. Няколко пъти е бил лектор по проблемите, свързани с управление на отпадъци в Българско училище за политика и Националната асоциация на еколозите в България.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK