Диян
Хинков Деков
25

Добрич - преференция №109

Д-р Диян Хинков e лекар-неврохирург и член е на ръководството на ДСБ Добрич. Работи в неврохирургично отделение в МБАЛ Добрич АД с преобладаващ интерес в областта на гръбначната хирургия. Още от началото на Covid кризата е активно ангажиран с обучението и въвеждането в работа на новопостъпилите специализанти в болницата, както и за работата им в спешното отделение. Убеден демократ.

В своята практика д-р Хинков е преминал през всички етапи на здравната реформа, останала незавършена към настоящия момент. В следващия парламент ще работи за рестарт на реформата в здравеопазването, за независимост на бюджета на Здравна каса, за връщане процеса на равнопоставено договаряне между Здравна каса и съсловните организации, без намеса на държавната администрация, както и за достигане нивата на финансиране, заложени в програмния документ на реформата.

Д-р Хинков вярва, че приоритет на държавата трябва да бъде осигуряване на здравната система с достатъчно човешки и финансови ресурси, за да бъде предотвратен нейният колапс.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK